John Dies at the End – Út az ismeretlenbe: interjú Don Coscarellivel

A Bloody-Disgusting a rendezővel beszélgetett jelenről és jövőről, vagyis, hogy mik az érzései a hamarosan mozikba kerülő új filmjéről és hogy mik a fejlemények a Phantasm 5 háza táján.

A film a szója szószról szól, egy drogról, ami minden egyes alkalommal testen kívüli utazást nyújt a használóinak. Időn és téren át utazhat vele bárki. Azonban akik visszatérnek, azok már nem teljesen emberek és egy másik dimenzióbeli invázió is készülőben van és az emberiség új hősökért kiélt. Amit helyette kapnak, az két lúzer, John és Dacid, akik semmit sem értek még el az életben. Vajon ők lesznek, akik megállítják a támadást? Nem, ez kizárt.

BD: Nagyon pszichedelikus film, mindig is gondoltam arra, hogy az agyunkban a tapasztalt dolgok különböző módon jelennek meg.

Régesrég óta igyekeztem konzultálni írókkal, akik hasonló témába ásták magukat. Például Philip K. Dick volt az egyikük, aki a lét rétegeit feszegette. Az vagy, amit felfogsz a világból, de minden ember máshogyan észleli a külvilágát. Sok a kérdés például a mentális problémákkal kapcsolatban. Vajon ez betegség, vagy a felfogás egy másik aspektusa? Amikor elolvastam a sztoriját – mert könyvadaptációról beszélünk – azonnal éreztem, hogy ez egy okos történet.

BD: Annyira sok dolog történik benne, számtalan karakter fejlődése, ehhez pedig hozzájön a fentebb említett téma kivesézése is. Mennyire lehet összefogni, megtartani a mértékeket a film során?

Nagy erőfeszítést igényelt. Ha egy kicsit is jobban a komédia felé fordulunk, akkor nevetségessé válnak a karakterek, nem veszik komolyan az emberek. Roppant nehéz valóságosnak láttatni egy ilyen őrült utazást. Egy egész év telt el csupán a vágással. Eleinte azokat a részeket kerestük meg, ami már túlontúl valótlan volt, majd miután megszabadultunk tőlük, ezek közül kiválogattuk, mi az, ami mégis belefér a filmbe. Őrült meló volt. Szerintem mindnekinek az agyára mentem, mert csak kérdeztem és kérdeztem, hogy ez vagy az a jelenet értelmet nyerhet-e a végső anyagban.

BD: Sok effektet láthatunk és egy halom véres akciót, de ezek mégsem viszik el rossz irányba a filmet.

Igen, meg kell találni azt, mitől lesz hatásos egy jelenet, de mi az, ami már gusztustalan, vagy öncélú. Szerencsére elsőre megkaptuk az R-es besorolást, tehát nyugodtan csinálhattuk a vérengzéseket. Mégis, óriási kihívás volt, hogy valahol félelmetes legyen, de élvezetes is a lehető legtöbb néző számára.

BD: A műnek nagyon erős, pozitív kisugárzása van.

Minden színésznek benne van erősen a munkája ebben az érzésben. Ahogy egyre idősödöm, úgy tisztelem jobban őket. Régebben inkább csak eszköznek tekintettem őket, de egyre jobban belelátok, mennyire nehéz a feladatuk. Szinte lehetetlennek tűnik és én biztosan képtelen lennék rá. Nekik kell életet lehelni az egészbe, úgyhogy próbálom megteremteni a komfortérzetüket, amennyire csak tehetem.

BD: És a Phantasm 5?

Hm, még sok a kérdés vele kapcsolatban. A negyediket terveztem az utolsónak. Az a saga tényleg le is zárult, de annyira sokan kérdezgetnek az ötödikről. Nos, ez nem remake vagy reboot lesz, hanem valódi folytatás. Szeretnék igazi színészekkel dolgozni, például Angus Scrimm pazarul alakított, és mostanáig kicsit el is távolodtam az ötödik rész terveitől. most viszont több időm lett újra foglalkozni vele. Miután rengetegen szeretik, én is szeretnék a kedvükben járni és amint tehetem, el fog készülni az ötödik rész.

[bloody-disgusting]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QDdJu2OUN38]

Be the first to comment on "John Dies at the End – Út az ismeretlenbe: interjú Don Coscarellivel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.