Masters of Horror S01E01- Incident on and Off a Mountain Road (2005) (A Horror Mesterei – A hegyi út titkai)

incident_thumbDon Coscarellit (Phantasm-sorozat) érte a megtiszteltetés, hogy megrendezhette a Masters of Horror első részét, és igazából nem vallott szégyent. Egy tucat slashert prezentált ugyan, de kedvcsinálónak és a sorozat felvezetésének elegendőnek bizonyult.

 

Ellen (elárulom Ő lesz a mindent és mindenkit túlélő tini) hazafelé autókázik, ám mélázásának köszönhetően neki ütközik egy lerobbant kocsinak. Persze nem véletlenül hagyták azt ott az út közepén, így nem sokára hősnőnket elkezdi, maga Moonface kergetni. Aggodalomra viszont nincs ok, ugyanis Ellen férje Rambónak képzelvén magát, kicsiny nejének alapos kiképzést adott fegyverhasználatból, rejtőzködésből és vadászatból, szóval neszeszerből kisolló elő, bugyi le és máris kész a rögtönzött csapda.

incident 01

Moonface persze csak hörög, és ad elég időt a kisasszonynak a kelepcék állításához, sőt jól neveltségének köszönhetően még beléjük is lép. Tinihorrorhoz méltóan azért Ellent elkapja, pincébe zárja, majd másik csajokat kivégez előtte, csak hogy jól megijedjünk. Sajnos itt lent a mélyben él egy kisemberke is egy idegesítő mellékszereplő, egy folyamatosan káráló öregember. Persze ezzel a karakterrel a rajongóknak szerettek volna kedveskedni, hiszen a szerepben Angus Scrimm látható, aki a Phantasm Tall Manjeként járult hozzá a sorozat és Coscarelli hírnevéhez.

 incident 02

Folyamatos flashbackekkel szakítják meg az amúgy pergő cselekményt, ezekben derül fény Ellen kiképzésre. Összességében még ha komolyan vehetetlen is, eléggé akció dús és véres 60 percecske, a KNB FX pofás maszkjaival. Mondjuk Moonface lehetett volna kicsit rémisztőbb is, illetve némi infó elhangozhatott volna róla, sőt a film végi csavart ezáltal sokkal ütősebbre is meglehetett volna csinálni, de hát ebbe a szerény időtartamba ennyi fért bele.

Értékelés: 6,5/10

Miskei

Be the first to comment on "Masters of Horror S01E01- Incident on and Off a Mountain Road (2005) (A Horror Mesterei – A hegyi út titkai)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.