Robocroc (2013)

robocroc_thumbNa vajon mi lehet az: vízben élő, zöld színű, öt méter hosszú, több mint egy tonna súlyú, eredetileg egy ausztrál csúcsragadozó vala, de mára szinte képtelenség megölni intelligens páncélja miatt. Természetesen a Robotkrokodil – hogy nem jöttetek rá ennyi információból?! -, amit az emberi elme számára befogadhatatlan lényeiről hírhedt SyFy stúdió volt olyan szíves, és alig pár héttel ezelőtt a világra szabadított…

Mikor már azt hittem, kisebbfajta szünetet tarthatok a sok elmebeteg cápás marhaság között, hogy megemésszem a bennük szereplő emberfeletti baromságokat, hát nem elővettek egy másik, közérdeklődésre számot tartó hatalmas bestiát, akinek mutáns változatairól mostanság szinte alig hallunk?!

robocroc_1Stella, az ausztrál sósvízi krokodil ketrecébe zuhan egy szupertitkos projektből származó, nanorobotokat hordozó rakéta. Ez akár mindennapos eset is lehetne, de ezek a fürge nanorobotok (az mondjuk elég szürreális, ahogy egy komplett légyrajként képzelik el őket az alkotók) seperc alatt megszállják ezt a lomhán mozgó zöld bestiát, és átalakítják egy legyőzhetetlennek tűnő, kibernetikus acél-fenevaddá, amely annak rendje és módja szerint kitör, és hentelni indul…Közben pár ember megpróbálja megállítani a fenevadat, legfőképpen egy rezidens állatkerti főgondnok (Duffy) meg egy fiatal, szemrevaló biológus csajszikám (Jane), rajtuk kívül pedig még néhány, teljesen irreleváns és idegesítő katonai szakértő is bekavar a képbe.  Robotikus krokinknak sokáig nem is kell keresgélnie, ugyanis a szomszédos vízi parkban egy csomó fiatal bulizik – köztük természetesen a főgondnok fia -, szóval az elkövetkezendőkben lesz kiből válogatnia, már ami az áldozatait illeti. És akinek ez még mind semmi, az kaphat izgalmakban bővelkedő, rendkívül látványos üldözési jeleneteket égen-földön-vízen, valamint a föld alatt!!

robocroc_2Tipikus SyFy-alkotás agyatlan alapötlettel, WTF-forgatókönyvvel, színészetet hírből sem ismerő szereplőkkel, meg a szokásosan gagyi CGI-effektekkel. Külön felhívnám a figyelmet, hogy krokinknak néha beadnak ilyen Terminator-féle vörös képernyőt olyan üzenetekkel, mint ’célpont bemérve’, ’kaja észlelve’ és társai, ezek a részek felettébb mulatságosra sikerültek, de a film vége felé megjelenített csupasz acél-csontvázas monster is valami beszarás! Az a rész szintén világbajnokra sikerült, amint a krokodil kiugrik a vízből, bele a helikopterbe, az meg simán szétrobban – persze az imént leírt jelenetsor bizonyára fel sem kavarja egy igazi hárdkór Asylum-rajongó lelkét, haha!  Csak edzett rajongóknak!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Robocroc (2013)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.