Night of the Tentacles (2013)

tentacles_thumbObszcén és humoros történet egy fausti alkuról, Donnie Darko nyulának sátánosított változatával, brit akcentussal hadováló, polipcsápokkal rendelkező gonosz szívvel, dubstepre maszturbáló fiatalokkal megy egy rakás egyéb marhasággal. Erőteljesen low budget hangulat, nyomokban pucérkodás, viszont kész elmebetegség!  

Kicsit szánalmas, ahogy a 23 éves egyedül élő Dave – aki szakmáját tekintve egyébként erotikus-horrorban utazó grafikus – egyetlen öröme, hogy a papírvastagságú falaknak köszönhetően a szomszéd terhes csaj maszturbálását kihallgatva rejszolni szokott. Egyik alkalommal viszont a heves aktus közben szívrohamot kap. A kórházban aztán elmondják neki, hogy sürgősen átültetésre volna szüksége, különben kampó.

nightofthetentacles_1Szerencsére feltűnik nappalijában a Sátán – aki leginkább Donnie Darko nyúlának dagadt, fületlen és LED-kijelzőkkel dúsított négyszemű változatára hasonlít, szóval meglehetősen szürreális -, és üzletet ajánl: Dave lelkét kéri az új szívért cserébe. Főszereplőnk persze belemegy, azt viszont nem is sejti, hogy az ördög által faládába zárt új szíve valójában emberi húst kíván, hogy továbbra is működjön. Ezt konkrétan ki is fejti brit akcentusával. Dave-nek pedig nincs más választása: kénytelen végignézni, ahogy szomszédait és ismerőseit a szívből érthetetlen módon kilövellő csápok (!) a lehető legváltozatosabb módokon gyilkolják le. Közben pedig összemelegszik a szomszéd csajjal, akit már szintén kinézett magának ez a gonosz szerv…

nightofthetentacles_2Dustin Mills (író, rendező meg nagyjából ő csinált mindent a filmmel kapcsolatban) történetét igazából azoknak ajánlom, akik eleve rajonganak az agyatlan, kisköltségvetésből összetákolt brutális baromságokért, illetve akik el akarnak aludni valami retkes szaron. Ugyan a film kapásból egy szex-jelenettel kezd, mégsem megy át öncélú explicit pucérkodásba, inkább csak hangulatfokozó elemként használja, hogy ne legyen unalmas az össze-vissza rángatott gumicsápok és a rendkívül gyenge hentelési effektek kombója. A Sátán fogyatékos kinézetéről már ejtettem pár szót, viszont szintén elég WTF-jelenség, hogy az emberhúson nevelkedett szívnek szeme-szája, meg konkrétan arca van. Ilyen elemek miatt mondom azt, hogy aki nem érti a tréfát, az inkább ne is kezdjen hozzá, haha!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Night of the Tentacles (2013)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.