Poseidon Rex (2013)

poseidonrex_thumbAzt az elvet vallom, miszerint a világ nem biztonságos hely, de hogy még a tengerből is őskori tyrannosauruszok támadjanak ránk, azt még én sem hittem volna! Pedig én aztán láttam már számtalan hihetetlenebbnél-hihetetlenebb dolgot (dinók az űrből, dinók az égből, dinók a föld alól, meg szinte mindenféle prehisztorikusnak hitt világból bukkantak már fel), hogy a cápákat dobáló tornádót, meg a különféle katonai célból klónozott, mutáns óriásgyíkok harcát már ne is említsem! *Köszönjük neked mindezen jóravaló és szépséges csodákat, óh rettenthetetlen, nagy CGI!!*

Belize partjai mentén található kis sziget közelében egy elsüllyedt spanyol gálya aranykészletét kereső búvárok robbantásaikkal odavonzanak egy eddig soha nem látott, vízi őshüllőt. Az természetesen végez velük, kivéve egy szimpatikus tagot, akit nem sokkal később megtalálnak éppen arra úszkáló főszereplőink.

poseidonrex_2Közben a félelmetes akcentussal rendelkező raszta rosszfiúk is megtudják az elveszett kincs helyét, és egyből a helyszínen teremnek, csak éppen a lénnyel nem számolnak, ami hamar be is kajálja őket csónakostól. Hőseink nem sokkal ezután érnek oda, de semmit sem tudnak kezdeni, ugyanis rájuk száll a parti őrség két, szintén durván akcentusos, ötven fokban is terepszínű kabátban feszítő tagja. Végül is annyit sikerül elérniük, hogy alámerülhessenek, minek eredményeképpen víz alatti dinó-lábnyomokat (!) és csúf kis CGI-tojásokat találnak. Vizsgálat céljából elvisznek egyet ez utóbbiból a laborjukban, ahol aztán egy kis zöld lény kel ki belőle, és randalírozni kezd. Hogy még izgalmasabb legyen a történet, a laborba betörnek a rossz raszták, de rájuk uszítják a tojásból kikelt kis szörnyet, aki hamar végez velük. Akárcsak egy hajónyi partizó fiatallal az időközben újra aktivizálódó anyaállat.

poseidonrex_1Főszereplőink ezután újra behajóznak, hogy a partiőrség hideg ellen jól beöltözött szakembereivel csúnyán megleckéztessék a dögöt, ami persze két újabb hajó elsüllyedését jelenti, majd pedig a szörny kisétál a partra, mert arra még nem járt. Hőseink előbb egy kocsival menekülnek, majd amikor a tyrex váratlanul elesik (!), ezer méterről lőni kezdik, majd úgy döntenek, hogy logikusan módon gyalog indulnak tovább, hogy beérje őket. Furmányos módon egy folyóparton aztán mégis sikerült lerázniuk. Egy használaton kívül katonai bázison üzenet küldenek az USA katonai részlegének – hogy ugyan segítsenek már rajtuk, mert egy vízből jött dinó üldözi őket -, majd estefelé lévén főszereplőink elhálják, amit ilyenkor el kell. A másnap reggeli fináléban repülővel és hajóval egyszerre indulnak dinóvadászatra (mennyire epikus!!), amibe már a katonai részleg is beszáll…

poseidonrex_3Komolyan mondom, az egykor szebb napokat is megélt Mark L. Lester (Kommandó, Leszámolás Kis-Tokióban, Tűzgyújtó) filmjét a filmet már csak a szörnyű angol akcentussal beszélő szereplőik miatt is érdemes megnézni. Viccet félretéve: kötelező bikinis lányok, kigyúrtan feszítő srácok meg különféle fenyegetően röhejes raszta banditák, idétlen párbeszédek és katasztrofálisan dirigált jelenetek mellett szinte fel sem tűnik a silány CGI-dinoszaurusz, ami úszóvá fejlődött mellső végtagjaival annyira szerencsétlenül néz ki, hogy már kezdtem sajnálni szegény párát! Aktuális szőkénk – ezúttal Anne McDaniels – domborulatain kívül nem sok élvezetes momentumot találtam ebben a hulladékban, de ez mondjuk már a trailer alapján borítékolható volt. Szarfilmes kollégák viszont örömüket is lelhetik benne!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Poseidon Rex (2013)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.