Jessabelle (2014)

jessabelle_thumbDivatos készítők álltak össze egy divatos témájú filmhez. Most komolyan, manapság melyik moziba kerülő horrornak nem a Fűrészhez és a Paranormal Activityhez köthető producerei vannak?! Kérdés, hogy beveszi-e a gyomrunk az x-edik ugyanarra a kaptafára gyártott történetet? Esetünkben megspékelve egy kis vuduval…

Jessabelle bepakolja az utolsó dobozt is a vőlegénye autójába, amibe addigi életét csomagolta. Egy új élettel a szíve alatt vágna bele a családalapításba, ha a sors egy tragikus balesettel közbe nem szólna… Az idillből a tolószékbe és iszákos apja lerobbant házába vezet az út, aki ráadásul egészen kicsi korában elhagyta. Csoda, ha ezután rémeket lát valaki?!

jessabelle1

Halott anyja szobájában talál pár videókazettát, amit születése előtt készített neki a már súlyos beteg asszony. Enyhén szólva baljós felvételek, ami a részegen hazaeső apuka menten darabokra tör és tűzre dob. Innen megállíthatatlanul törnek át a mi dimenziónkba a ház szellemei: egy sötét bőrű, szintén járóképtelen lány próbálja megkaparintani Jessie-t, aki működő láb híján nem tud elmenekülni. Az egyébként nős ex lép színre, hogy megfejtsék a lány múltját övező csirkevéres titkokat.

jessabelle2Természetesen nem hagynak minket lógva, elég szájbarágósan megmagyarázzák a miérteket. Bár próbálkoztak az eredetiséggel a történetben, mégis klisétengerbe merült a kivitelezés. Egyébként nem volt olyan rossz, 6-7/10-et adnék rá, sőt az Angyalszív és a Skeleton Key rajongóinak még ajánlanám is… De most komolyan nem lehet moziba vinni Magyarországon más filmet, csak ezeket a tizenkettő egy tucat, belterjes készítőgárdájú vackokat? Tényleg ezzel kell kiszúrni a szemünket az egyáltalán nem olcsó mozijegyért cserébe? Ha jó filmet akarunk nézni egy ’79-es klasszikussal kell beérnünk (lsd. Alien kerekasztal), mert az újak fájdalmasan csak pénzért összetákolt iparosmunkák. Tisztelet a kivételeknek, amik egyre kevesebben vannak.

értékelés: 4/10

DeerWoman

2 Comments on "Jessabelle (2014)"

  1. szerintem idén ez a film a jobbak(elviselhetőbbek)közé tartozott-főleg ha az ANNABELLE-re gondolunk…

  2. Nem lennènek ezek a filmek olyan rosszak, ha tinik lennènk, de 40 felè màr a műfaj nem tud újat mutatni. Túl sokat làttam. Màs szemmel kell nèzni.. Kb. mint amikor 70-es èvek horrorjait nèzzük, milyen lehetett akkor… Csak ez kicsit màsfajta idő utazàs, agyat kell kiüriteni, mintha mèg most làtnànk csak a 3-ik horrorfilmet. Mai generàciònak szòl, nem nekünk,akik folyton innovàciòkat vàrunk.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.