Wrong Turn 5: Bloodlines (2012) (Halálos kitérő 5 – Vérvonalak)

wrongturn5_thumbMinden, magára egy kicsit is adó horror filmes sorozatnak elkell jutni arra a pontra, hogy filmjét jobb híján egy cameoval dobja fel. A Wrong Turn franchise rajongóinak erre egészen az ötödik felvonásig kellett várnia, hogy megérte azt nem mondom, nem szeretném a saját tükörképemet leköpni, de azért nedves volt a tenyerem a megnézés előtt.


Fairlake városában minden évben megrendezik a kannibál trapper emlékfesztivált. Ilyenkor a jelenlévő fiatalok, csakúgy mint halloweenkor, jelmezt öltenek, a legvagányabbak Háromujjnak, Fűrészfognak vagy Egyszeműnek öltöznek és partiznak reggelig. Vagyis mivel jól nevelt csürhével van dolgunk ezért az est beálltával, hirtelen mindenki eltűnik a hungarocell városból, és csak hőseink maradnak a rituális belezésre – de nekünk amúgy elkell hinnünk, hogy kint hatalmas a buli, ezért nincs több rendőr a serif kivételével.

wrongturn503
Persze ez csak film, az a félelmetes amit nem látunk, de azért nehéz tomboló embereket a kihalt utcákra képzelni, miközben őszhajú barátunk épp a beleit eteti meg az egyik kiskisasszonnyal.

wrongturn501
Röviden a történet: Pár fős fiatal sereg szintén bulizni érkeznek a városba, de mivel karamboloznak, ráadásul az elgázolt embernek segítségnyújtás helyett megrugdossák a bordáit, plusz a rendőrök egy maláji elefánt csordát is leterítő mennyiségű drogot találnak náluk, így az őrsön végzik. Mivel az elütött/megvert ember szintén nem becsületes honpolgár, így őt is bevarrják. Kiderül ugyanis róla, hogy mellékállásban ő Pinhead, ráadásul szerepelt már Bloodline alcímű moziban a konkurens stúdiónál.

wrongturn502
Mivel Doug Bradley a vérfertőzés áldozatául esett különcök vezetője, így a jó kisfiúk, fogadott apjuk megmentésére sietnek. Egy kis rendőrőrs ostroma beficcen, közben pedig öntömjénező, nagyképű monológokat hallgathatunk Bradley szájából arról, hogy mindenki megfog dögleni. A seriff pedig nem öl meg senkit, ugyanis hisz a büntetés végrehajtás visszatartó erejében.

wrongturn504
Vérmocskos, kegyetlen gyakás mind a kilencven perc, egy baszott nagy hemoglobin gejzír, de annak legalább másodosztályú. Nincs nagy bajom vele. Egy, a történetében nem túl erős mozi negyedik folytatásától tényleg nem várok túl sokat, de sajnos Bradley nem tud katarzist csiholni, húsz perc elteltével inkább idegesítővé válik a karaktere.

Értékelés: 3/10

Miskei

Be the first to comment on "Wrong Turn 5: Bloodlines (2012) (Halálos kitérő 5 – Vérvonalak)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.