Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys (2014) (Véres tó: A gyilkos orsóhalak támadása)

bloodlake_thumbA (mutáns) állatos hulladék filmek feddhetetlen rajongójaként szinte kötelességemnek érzem bemutatni az Asylum legújabb, televízióra készült agymenését, melyet ezúttal az Animal Planettel kollaborálva szabadítottak ránk. És, hogy semmit ne bízzanak a véletlenre, a kiöregedett és meghízott Shannen Doherty, valamint az egykoron szebb napokat látott Christopher Lloyd próbálja meg feldobni a CGI-orsóhalak több mint röhejes támadásait!

Cselekményünk szinte semmiben nem tér el az ilyen jellegű, állatos marhaságokétól: adott egy mucsai kisváros, ahol az orsóhalak nem bírnak magukkal, és kipusztítják a halállományt, de mivel még mindig kotlik a gyomruk, elkezdenek emberekre támadni. Főszereplőnk, a családos orsóhal-szakértő megpróbálja leállítani az eseményeket, de a gonosz polgármester természetesen nem hagyja.

Lamprey-466A.JPGElőször csak horgászokat meg békés fürdőzőket szipolyoznak halálra, később viszont már a szárazföldön sem lehetnek biztonságban, ugyanis csapokból, lefolyókból, különféle öntözőberendezésekből másznak elő, és vetik rá magukat a mit sem sejtő civilekre. (Kedvencem, amikor a polgármester a klotyón ülve a seggébe kap egy példányt, haha!) Miközben filmünk a végéhez közeledünk, szereplőgárdánk egyre csökken, szerencsére a fináléban túlélőink okosan lépre csalják, és halálra baszatják őket árammal.

bloodlake_1Egy Asylum produkcióhoz mérten szürreális az egész, de ezt már valahol megszokhattuk. Egyetlen valamirevaló trancsír-jeleneten kívül (horgász szemének kirágása) az orsóhalak a csatornából kiugrálva (repkedve?) támadják be a járókelőket, kerítik be a kocsit vagy éppen a medence vízszűrőjét törik át, mert hát ők mégiscsak gyilkosak. De betonon is kiválóan mozognak.

bloodlake_3Kedvenc jelenetem, amikor két főszerelő a polgármesteri irodában golfütővel trancsírozza a dögöket, miközben a falból (vagy a plafonból?) ömlik rájuk a víz… Retek mozikra vevő, műértő közönség bizonyára el lesz ragadtatva tőle, mást viszont szimplán távol tartanék tőle, mert a gutaütés garantált, haha!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys (2014) (Véres tó: A gyilkos orsóhalak támadása)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.