Coming Soon ((Prokraemna Winyan Akhat)) (2008)

comingsoon_thumbAz utolsó akcióhős című vígjátékban a főszereplő kisfiú egy bizonyos varázsjegy segítségével kerül bele egy éppen akkor a moziban játszott filmbe, hogy az Arnold Schwarzenegger által játszott főhős ifjú segítőtársaként ő is átélje az eseményeket. Most bemutatni kívánt thaiföldi thrillerben még varázsjegy sem kell, hogy egyes szereplők a vászonra kerüljenek, viszont ez a mutatvány hamar az életükbe kerül!

A Gonosz Lélek című, valós eseményeken alapuló horrorfilm premier előtti vetítésén az egyik szereplő bátyja titokban éppen azon ügyködik, hogy kamerával felvegye és később pénzzé tegye az alkotást, amikor hirtelen nyoma veszik. A rögzített anyag utolsó képkockáin egy jobbára kivehetetlen alakot látni, de semmi több.

comingsoon_2Később főhősünk egy újabb elő-vetítés során megpillantja őt a film képkockáin, immáron halottként. Csaja először természetesen nem hisz neki, de egy internetes kutakodás után végül beadja derekát, és ellátogatnak a horrorfilm alapját képező események színhelyére, ahol balesetet szenvednek. A kórházban aztán kiderül, hogy az eredeti tulajdonost mégsem lincselték meg a népek (ahogy a filmben), és mai napig egy elmegyógyintézetben él, így hát meglátogatják…

comingsoon_1Adott egy remek alapötlet – miszerint a szellem, démon (vagy nevezd, aminek akarod) néző-áldozatait beráncigálja magába a filmbe, és ott végez velük – amit aztán sajnos nem tudnak kellőképpen kifejteni a végére, ugyanis pár sablonos rész utáni hirtelen lezárás szinte alig ad választ valamire. És egy ilyen misztikus produkció szempontjából ez azt hiszem elég nagy probléma. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vészesen rossz lenne, csak hát baromi nagy kérdőjele(ke)t hagy maga után, ez pedig elég keserű szájízt.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Coming Soon ((Prokraemna Winyan Akhat)) (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.