High Plains Invaders (2009)

highplain_thumbA Syfy csatorna Maneater nevű sorozatának – eredetileg televízióra gyártott, de később DVD is megjelenő, kis költségvetéssel bíró horrorfilmek koncepciós neve – huszadik darabjaként látta meg a napvilágot ez a furcsa sci-fi/western keverék, melyben egy isten háta mögötti települést, fura, földönkívüli eredetű mecha-rovarok lepnek el!

Történetünk 1892-ben játszódik, egy coloradoi kisvárosban, Avaranth-ban. főszereplőnket, Sam Danville-t éppen akasztani viszik, amikor furcsa lények bukkannak elő a semmiből. Négy, rovarszerű ízelt lábuk és csáprágójuk, valamint horgas farkukból adódóan semmiképpen nem lehetnek földi kreatúrák – bár tudjuk, hogy a SyFy olcsó szórakoztatásra szakosodott részlegének CGI-szakemberei hozták őket létre, haha!

highplain_2Főhősünk megmenekül az akasztástól, viszont egy csomó másik fazon csúnyán elpusztul a hirtelen támadástól. Néhány városival elbarikádozzák magukat, és úgy próbálják visszaverni a föld alól előmászó dögöket, akikről közben kiderül, hogy a farkukkal is képesek lőni. Egy idő után beleunnak, és inkább dinamittal robbantják fel az üregüket, mire egy gömb alakú űrhajó jelenik meg a városka határában és egy csomó ilyen robot-szörnyet szabadít rájuk. Persze megoldást hamar találnak egy csomó robbanóanyag segítségével…

highplain_1Nem tagadom, elég kezdetleges az egész sci-fi/western produkció, mivelhogy nagyrészt egyetlen külső helyszínen, egy kisvárosban játszódik, és viszonylag hamar rá is lehet unni, mert a film közepén gyakorlatilag nem csinálnak mást, mint lövöldöznek, elbújnak a szörnyek elől meg néha újra előjönnek lőni – mindezt véletlenszerű sorrendben.

highplain_3Viszont ezek a futurisztikus kinézetű, robot-bogárszerű szörnyek (akik már-már a Starship Troopers legendás ízeltlábúit juttatják eszembe) baromira bejönnek – és ha mondjuk egy kicsivel több pénzt áldoztak volna a filmre, teszem azt technikailag egy steampunk környezetbe helyezve őket, máris sokkal szórakoztatóbb lenne az összkép. Így viszont csak egy tök átlagos, megtekintése után gyorsan felejthető terméket kapunk.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "High Plains Invaders (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.