Dead Bite ((Gancore Gud)) (2011)

gancoregud_thumbEbben a thaiföldi horror-komédiában – amit nemes egyszerűséggel egy ázsiai House of Dead-nek is nevezhetnénk hasonló szituációja miatt – botcsinálta fiataljainknak a gonosz hableánytól elkezdve a felbőszült helyi lakosságon át az élőhalott kreatúrákig egy csomó mindennel meg kell birkózniuk!

A híres indonéz hip-hop csapat, a Gancore Club legénysége Joey Boy vezetésével a mindentől távol fekvő Sellő-szigetre utazik, hogy vonzó bikinis lányokkal társaságában promó-anyagot forgassanak. Nem telik bele sok idő, de a sziget bekattant lakosai támadnak rájuk, s ha ez még nem volna elég, a vízből kikelő zombiféle kreatúrák is alaposan megritkítják létszámukat.

gancoregud_1Túlélőink – miután egyik nagydarab, bezombult társukat csapdába ejtik -, kétfelé szakadnak. Míg egyik csapat a szigetre tévedő újabb látogatóknak próbál segíteni, addig a másik csoportot begombázás után elkapják a marcona helyiek (élükön egy csodaszép női vezetővel), de ami ezután következik, azt sajnos nem tudom részletesen tárgyalni, mivel a filmet angol felirat hiányában szép ízes indonéz nyelven voltam képes végignézni, ami ugye nem igazán az erősségem… így talán bebocsájtható ez a kis malőr.

gancoregud_2A mozit jegyző Apisit Opasaimlikit – aki egyben a főszereplő Joey Boy-t is alakítja – elsőfilmesként megpróbált egy fiatalos lendületű, szórakoztató produkciót összehozni, ami többé-kevésbé sikerült is neki. Azt aláírom, hogy van valamiféle hangulata a filmnek – zenés részek különösen jót tettek neki -, csakhogy ez a nyelv (és dialógusok) hiányában nem igazán jött át. Akárcsak a cselekmény pontos ismertetése, hogy akkor most ez hogy is van a sellővel a zombikkal meg a helyi lakossággal. Ami a humoros részét illeti, akadnak benne jópofaságok, viszont a film végi hatalmas csatajelenet belassítása tényleg jó húzás volt, haha! Kamerakezelésen volna mit javítani, illetve kicsit lehetett volna passzentosabb, de ha valaki ismeri a közelmúltban tárgyalt Go Goa Gone c. india zombis vígjátékot, akkor valami hasonlóra számítson!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Dead Bite ((Gancore Gud)) (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.