Hellyfish (2014)

hellyfish_thumb1958 februárjában az Amerikai Légierő egy másfél megatonnás hidrogénbombát dobott az óceánba Savannah (Georgia állam) partjainál, amit a mai napig nem találták meg. Egy iráni terrorista és egy ruszki kém aztán a bomba keresésére indult, hogy aztán a balszerencsés cselekményben halált és pusztulást hozzanak Amerikára…

A bevezetőben említett két idegen humoros párbeszédet követően sikeresen elszabadítja a fegyvert, ami aztán az amúgy is nyughatatlan medúzákat még agresszívebb (és grandiózusabb!) fenevadakká generálja, hogy végül egy dubstep-es intrót követően a napfény Tybee tengerparti üdülőhelyet a poklok poklává változtassa!

hellyfish1Sok, maradandó agykárosodást okozó cápás baromság után némileg üdítőnek hat ez a háborús fegyvertől mutálódott, gigantikus tengeri szörnyeket felvonultató, old-skool B-mozikat megidéző szösszenet, melyben a legújabb kori CGI-technológia által életre keltett medúzáink riogatják a sablonos fürdőzőket.

hellyfish_2Készítők megpróbálták ebbe a mintegy 12 percbe összezsúfolni a lehető legtöbb (és legszórakoztatóbb!) óriásszörnyes b-mozis klisét, amit csak találtak, ráadásul az egész vizuális kialakítás, vágás, valamint a zenei aláfestés is remekül sikerült! Szerintem nincs olyan jó érzésű horror-fan, aki ne érezne vágyat ezek iránt az imádni valóan pajkos (és persze gyilkos hajlamú) rózsaszín lények iránt – egyértelműen MUST SEE kategória!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

 

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Hellyfish (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.