51-es Körzet (Area 51) – 2015

area51Ha egy partin eltűnik egy barát, majd később egy távolabbi út közepén találjátok meg kissé kótyagos állapotban, úgy, hogy nem emlékszik mi történt vele, az kissé fura, nem? Na jó, ez már előfordulhatott pár olvasóval is, persze a filmhez képest eltérő okokból 🙂 DE ha ismerősünknek ezt követően megváltozik kissé a személyisége és élénken elkezd érdeklődni az UFO-k iránt, az már felvetne pár kérdést, nem?

Jó, láttunk már extrémebb dolgokat is…..DE ha ezt követően feldobja, hogy “ugyan már, törjük be az 51-es körzetbe (ami az amerikai kormány azon rejtett földalatti létesítménye, amit sokan összekötnek a földönkívüliekkel), és filmezzük le amit ott találunk”, ki ne tárcsázná az orvost rögtön?

area-51-2

Nos, az 51-es körzet (Area 51) című filmjének a főhősei, akik bizony csatlakoznak Reidhez (Reid Warner – House of Manson) a tiltott túrára. Még az sem zavarja őket, hogy a cimbora furábbnál furább módon viselkedik, mindig elvonul, mintha az eget nézné…
Alaposan felkészülnek, találnak egy lányt, Jelenát, akinek az apja megjárta a Körzetet és rendelkezik pár infóval a bejutáshoz. Ezzel el is érkeztünk a film feléhez, remélvén, hogy izgalmasabb folytatást kapunk a hendikemes filmek rendezőpápájától.

orenpeli-area51

(A kézikamerás horror egyik kultikus alakja, Oren Peli)

Peli a Parajelenségek (Paranormal Activity) sorozatban gonosz, családokat zaklató szellemeket filmezett, egy igen sikeres (és azóta nagyon rossz irányba tartó) sorozatot megalapozva. Az Ideglelés Csernobilban (Chernobyl Diaries) során a kézikamerák csernobili kannibálokat vettek fel, míg a Bay című film a hendikemeket egy parazita pusztítására fókuszálta.

Mindegyik film szépen hozott a kasszára, így a rendező most ismét újított, és ezúttal (nem nehéz kitalálni) UFO-kat hozott a történetbe…sajnos (szinte) minden kreativitást mellőzve a megvalósítás során. Végig az az érzése a nézőnek, hogy klasszikus kézikamerás filmekből (Parajelenségek, Blair Witch Project, REC) összeollózott fércművet láthat. A Parajelenségek felépítése és ijesztései, a Blair Witch kamerába sírós-sikoltozós jelenetei, és a REC éjjeli kamerás (egyébként zseniális) részei is visszaköszönnek.

area-51-3jpg

Sajnos a történet eléggé gyenge, a felvezetés túl hosszú, és a végjáték (hőseink természetesen megjárják a címben szereplő körzetet, ahol kellemesen buta döntések sorát hozzák) sem képes feszültséget generálni.
Az Area 51 nem egy nézhetetlenül rossz film (már azoknak, akik szeretik a hendikemes filmeket), de Oren Peli alkotása nem igazolja a nagy várakozást, ami megelőzte.

[youtube=www.youtube.com/watch?v=jg1Jt2Ft6xg]

 

Többet vártunk 10/5.5

Fixxerx

1 Comment on "51-es Körzet (Area 51) – 2015"

  1. Valòban sajnos gyengèn muzsikàl a film. A csupàn idő kitöltèsre szánt felvezetès baromi unalmas, èrdektelen cselekmènyek halmaza.Kèsöbb nèhol akadtak èrdekes ötletek (nem lövöm le),nèmi feszültsèg a kapkodàs közepette. Nèha egèsz jòl ràtudtam hangolòdni a bújkàlàsra, lopakodàsra, menekülèsre. Vèlemènyem szerint maga az objektum belsejènek hitelessègi faktora nulla. Èrdekes, nèhol hàtborzongatò pincèk, de nem hihető. Az tèny,hogy gyakorlatilag megint egy kèzikameràs film,ahol szinte csak feszülten vàrjuk amit làtni szeretnènk,de ezt az örömöt nem adjàk meg nekünk maradèktalanul. Igy olcsòbb. Ha pènzt adtam volna èrtük mondhatnàm,hogy àtverèsek ezek a tipusú filmek… De valahol az elpazarolt idő is èrtèk. 10/5 de csak a tèma vàlasztàs miatt egyèbkènt aki nem A51 rajongò annak egy nagy nulla.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.