The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

nightmareends2_thumb7 évet kellett várni arra, hogy néhány amatőr filmes folytassa az Elm utcai rém, Freddy Krueger harcát, immáron több híres horrorfilm karakter ellen. Ez a 8 és fél perces alkotás viszont maradandóra sikeredett, egy egész jó, pofás kisfilmet dobtak össze Chris R. Notarile-ék, akik nevéhez az előző rész is fűződik.

Freddy Krueger (Roberto Lombardi) Michael Myers elleni harca során egy ismeretlen helyre kerül. Döbbenten veszi észre, hogy 3 híres sorozatgyilkos, Michael, Jason Voorhees és Bőrpofa veszi kerül. Ők hárman Pinhead (Kevin Lennon, hangja Chris R. Notarile) parancsára cselekszenek, ugyanis a pokol démona meg akarja büntetni Freddy-t, amiért kiszabadult a pokolból. Az álmok urának így élet-halál harcot kell vívnia a 3 szörnyeteggel, különben a lelkét darabokra tépik szét…

nightmareends21

Ez a rész sokkal jobban sikeredett az előzőnél. Az egyik legfontosabb különbség, hogy a világítás jobban van megoldva a 7 évvel ezelőtti epizódhoz képest, így maguk a bunyók is nagyon jól kivehetők. A helyszínek közötti váltások remekül vannak megoldva, szinte észre sem lehet venni, miközben Freddy a Kristály-tótól Haddonfieldbe jut. A karakterek is rendkívül jól sikerültek. Bár Freddy-n kívül a többiek alig vannak képernyőn és ezért nem tudnak kibontakozni, de ennek ellenére hordozzák azokat a jegyeket, ami miatt megszerettük őket. A főszereplő, Freddy esetében pedig a készítők nem estek az előző rész hibáiba. Most a karakter nem erőltetett, hűen adja vissza a Rémálom sorozat rémét. Egysorosai most is remekek, hangja is rémisztő, egyedül a kinézete az, amit talán kifogásolni lehetne. A harcok is élethűbbek, végre nem ütnek mellé a szereplők. Ami nagyon tetszett a műben, hogy a szereplők ugyanúgy harcolnak, mint ahogy a sorozatokban is tették. A film eléri, hogy a végén sajnáljuk Freddy-t, sőt azt is, hogy neki szurkoljunk.

nightmareends22

A film egyik nagy hibája a hangosítás. A zene nagyon el van nyomva, a szereplők felnyögései hangosabbak a beszédhangnál. Maga szöveg is egy-két helyen logikátlan, néha nem tudtam, ide hogy jutott el a szereplő, mért mondta ezt. Vizont összességében egy egész jó kis film lett belőle, ütős csattanóval. Jobban sikeredett, mint az előző rész, így méltó lezárása ennek a sorozatnak.

Értékelés: 8/10

Kele-man

Be the first to comment on "The Nightmare Ends on Halloween II (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.