Eight Legged Freaks (2002) (Mérges pókok)

eightlegged_thumbHabár Ellrory Elkayem filmje hivatalosan nem nevez a már-már szánalmasan szórakoztató trash-mozik kategóriájában, mégis az old-skool óriásszörnyekkel riogató kisvárosi B-filmes zsánerre húzott fel egy olyan működőképes koncepciót, ami nem veszi halálosan komolyan magát, éppen ezért tudom mindenkinek jó szívvel ajánlani!

Veszélyes anyagokat szállító teherautó fenyegetőnek tűnő rakománya landol egy tóban, nem sokkal később pedig egy közeli pókfarmról jószágok szabadulnak el. Nem kell észlénynek lenni, hogy tudjuk hová fajul ez az egész. Éppen ezért jókor keveredik vissza ebbe az isten háta mögötti arizóniai kisvárosba Chris, a bányamérnök, hogy szakértői segítségével megfékezzék a lakosságra támadó, óriási nyolclábúakat…

eightlegged_4Ha úgy vélitek az író és egyben direktor, az új-zélandi Ellrory Elkayem neve nem tűnik ismerősnek, akkor igazatok van. Volt pár feledhető, low budget-nek mondható próbálkozása (Return of the Living Dead: Necropolis, Return of the Dead: Rave to the Grave, Csótrányinvázió), de ezeket hagyjuk is. Mostani produkciójának receptje ugyan az ötvenes-hatvanas évekért kiált, és a szereplőgárda is nagyjából egy B-filmnek felel meg (Sikolyból ismerős David Arquette, az ufó-buzi rádiós személyében Doug E. Doug, valamint a szárnyait bontogató, zsenge Scarlett Johansson), ráadásul a cselekményben sem találhatunk semmi meglepőt, hiszen az unalomig ismételt klisékből épül fel, de valamiért mégis marhára működőképes! Legalábbis nálam.

eightlegged_3Egy csomó apróságot élvezni lehet benne, pl. pókbuzi kissrác túlfűtött magyarázatait vagy az afro arc földönkívüli-megszállottságát, de a motorfűrésszel való pókirtás is elég klassz, haha! Amikor a vége felé egy plázába zárkóznak be, nem szeretnék semmit mondani, úgyis mindenki tudja, melyik klasszikusra gondolok. Üresjárat nem nagyon akad, némi romantika elfér, cserébe legalább özönlenek a nyolclábúak! Apropó, a pókok vizuális megjelenésére sem mondatok semmi rosszat, főleg hogy ez a film 2002-ben készült, és szerintem a mai napig megállja a helyét a zsánerben.

eightlegged_2Szinte minden percét élveztem; bár könnyen lehetséges, hogy csak én értékelem túl, és amúgy egy közepesen rossz vacak – szerintem viszont az lesz a leghelyesebb, ha megnézitek magatoknak, és aztán döntitek el, hogy igazam van!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Eight Legged Freaks (2002) (Mérges pókok)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.