Lavalantula (2015)

Lavalantula_thumbUgyan a trash-hetünknek már egy ideje vége, azért mégsem mehetünk el egy olyan SyFy-gyöngyszem mellett, melyben a Rendőrakadémia sorozat enyhén leharcolt ex-sztárjai harcolnak LA-ben bizonyos föld alól támadó, lávát köpő óriáspókok ellen! Ha ilyen filmekkel próbálnak minket szórakoztatni, a világ már tényleg megérett a pusztulásra – ám ennek ellenére én mégis folytatásszagot érzek, haha!

A botrányairól elhíresült, kiégett B-filmes sztár Colton West (Steve Guttenberg) éppen legújabb gagyi filmjének forgatásról tart haza családjához, amikor az autópálya közelében kitörő vulkánból óriáspókok szabadulnak szerencsétlen autósokra, amik ráadásul lávát köpködnek! West egyből menekülni próbál LA-ből (merthogy ott játszódik történetünk), de pókok zárják el az útját, így hát meglovasít egy arra járó kirándulóbuszt, és visszatér.

lavalantula_1Közben a szürreális vulkanikus aktivitás hatására az egész városban különféle random láva-lyukak keletkeznek, és abból kimászó pókok lepik el az utcákat. West fia bringás haverjaival egy gyárépületben ragad, feleségét pedig a nemzetbiztonság kiküldött felmentőcsapata (értsd: öt katona) próbálja megvédeni, miután elhagyja az otthonát. Mikor a végén mindenki összefut mindenkivel, világmegváltó tervet kovácsolnak: a lávapókok földalatti hálózatába a filmes stáb segítségével folyékony nitrogénes palackokat dobálnak, majd a végén maga a nagy Colton West rakéta-kosztümében megvív a gigantikus lávapók-királynő ellen, és persze győz!

Lavalantula - 2015A SyFy legújabb marhasága állítólag olyan jó nézettséget produkált, hogy már most megvan a második rész címe: 2 Lava 2 Lantula, bár csak 2016 nyarára tervezték a bemutatót. És hogy miért ennyire sikeres?! Semmi extra: Steve Guttenberg (Mahoney) gyakorlatilag B-filmes önmagát alakítja, miközben Michael Winslow (Jones) és Marion Ramsey (Hooks) ex-Rendőrakadémiások próbálnak viccelődni egy-egy jelenet erejéig, de még maga a végzetasszonya Callahan őrmester (Leslie Easterbrook) is előkerül egy halálra ítélt barátnő szerepében. Szóval egykor volt színészek egy pocsék CGI-pókos produkcióban bohóckodnak másfél óráig, hogy minket szórakoztassanak. Egyik kedvenc jelenetemben West tök egyenes úton vagy öt percig össze-vissza rángatja a busz kormányát, mintha nem is tudom hol lenne, haha!

lavalantula_3Néhány apróbb filmes cameó is került bele: az utcán menekülve összefutnak például a Sharkando főhősével Fin Shepard-del, amint éppen nem ér rá, mert máshol igyekszik embereket menteni, vagy a kalóznak öltözött haverja el akar menni a Kék Osztrigába, de az is említésre méltó, ahogy a természettudományi múzeum (vagy hol?) udvarán ugyanúgy kelnek ki a pókok az ál-mocsárból, mint anno a Birdemic 2-ben az évszázadok óta halottnak hitt madarak. Nyilván nem véletlenül…

Értékelés: 4/10

eyescream

 

 

Be the first to comment on "Lavalantula (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.