Cooties (2015)

cooties_thumbGore-fesztivál, ütős poénok, vicces karakterek és tonnányi belek – aki ezt a filmet megnézi, egy ideig GARANTÁLTAN nem fog chicken nuggetset enni!!!  A “Cooties” cím utalás egy fogócska-szerű amerikai gyerekjátékra, ahol akit megérint a “fertőzőtt egyed”, szintén továbbterjeszti a “kórt” – a Fűrész és Insidious horror-remekek kreatív stábja ebből a játékból egy véresen komoly(talan) 90 percet hozott össze, ami nem ismer korlátokat, sem poénok, sem ocsmányság terén.

A vidéki kisváros általános iskolájának tanári kara egy zombi apokalipszis kellős közepére kerül – de ezúttal csak a gyerekekből lesznek vérszomjas, kegyetlen és fürge élőhalott-szörnyek… Sajnálatos módon egy általános iskolában fiatalból bizony elég sok van….

Cooties_poster

Elijah Wood (Sin City, Gyűrűk Ura) helyettesítő tanárként érkezik Fort Chicken kisvárosába, és az első napja a kelleténél izgalmasabbra sikerül. Találkozik régi szerelmével (Alison Pill – Newsroom), annak kissé túlpörgött tornatanár barátjával (Rainn Wilson – Office, Super) és a ‘kar különcebbnél különcebb hordájával. Nincs sok idő az ismerkedésre, mert a pokol gyorsan elszabadul, és a pedagógusok az életükért küzdenek – de igencsak emlékezetes módon!

Cooties-2014-after-credits-hq

Rainn Wilson karaktere egyértelműen elviszi a filmet, ami fura egyvelege a gusztustalannál gusztustalanabb jeleneteknek (és ebben rögtön a bevezető pár perc viszi a prímet, ami vacsora mellé NAGYON nem ajánlott) és a vicces one-linereknek. A Cooties egyedi, ötletes zseniális figurákkal, ami ellensúlyozza azt, hogy néhol a történet lassabban folyik.

cooties2

Még a mellékszereplők is sokat tesznek az élményhez, Jorge Garcia (Lost, Alcatraz) fergeteges, ahogy teljesen beszívva próbálja értelmezni a történteket, Leigh Whannell (Insidious, Saw) meg az “őrült/zseni/tanár” szerepében nevetteti meg a nézőt.

A Cooties csak azoknak ajánlott, akik bírják a beteg, igazán fekete humort, de nekik egy klasszikus alkotás született…

Kultuszfilm (csak) Black Comedy-fanoknak, amiből még ennél is több lehetett volna…. 10/7.5

Fixxer

1 Comment on "Cooties (2015)"

  1. Azért a klasszikus jelzőtöl ez nagyon messze van. Zombieland, Haláli hullák hajnala, .. vagy akár a Trancsirák köröket vernek rá. Átlagos horrorvígjátèk, néhol remek közjátèkokkal, beszólásokkal, de humor faktor terèn csak a bajuszos torna tanár karaktere menti a menthetőt. A gore megfelelő, bár többet is elviseltem volna, a cselekmèny tipikus zombi ámokfutás, abból is a szarakodós fajta. Az intro pedig valóban gusztustalan és garantált,hogy egy jó ideig nem fogok McNugets-et enni. 😀 Nálam 10/5. 1x nézhető, sajnos semmi maradandò èlmènyt, se károsodást nem okoz.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.