Bloodsucking Bastards (2015)

bloodsuckingb_thumbA kegyetlen multikultúrában nincsen határ, meddig lehet az alkalmazottakat kiszipolyozni. A léleklölő munkának azonban Brian James O’Connel új értelmet ad a Bloodsucking Bastards c. filmjével. Mivel is lehetne a nem túl jó formában lévő sales-cég stábjába új él(őhalotti él)etet önteni? Nos, végy egy üzleti érzékkel megáldott vámpírt, nevezd ki górénak – a többi jön magától….

Evan (Fran Kranz – Ház az erdő mélyén) azt hiszi, élete mélypontra jutott, amikor csinos kolléganője, Amanda (Emma Fitzpatrick – The Collection) dobja, és már elkönyvelt manageri kinevezését is “ősellensége”, Max (Pedro Pascal – Trónok Harca) kapja meg. Azt azonban ő sem sejti, hogy a vezetőség villámgyorsan új munkaerő toborzásába fog – és a “szívás” új értelmet kap. Főhősünk két kollégájával együtt szembeszáll a Sötétség Erőivel – és a leadási határidőkkel….

blood-sucking-bastards2015

A Bloodsucking Bastards a Shaun of the Dead stílusát próbálja keverni egy “multikulti-filmmel”, de csak néhol-néhol ér el sikert. Nincs mögötte sem zseniális karakterkomédia (Haláli Hullák Hajnala), sem igazi hangulat (Csapatleépítés), sem izgalmas történet (Not Safe for Work), ettől függetlenül nem rossz próbálkozás – csak semmiben sem erős vagy egyedi – az alapötletet leszámítva.

bb3

A “végső harcnál” folytatott beszélgetéseken sok néző nevet majd, ha a film elejét és közepét is ennyire eltalálták volna mint az utolsó 15 percet, kiemelkedő black comedy lehetett volna az eredmény. Egy egész estés szórakozásnak így is megteszi, de senki ne várjon tőle “What we do in the shadows”-szintű klasszikust….

Jó alapötlet, közepes megvalósítás…

Értékelés: 10/6.5

Fixxer

 

Be the first to comment on "Bloodsucking Bastards (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.