Submerged (2015)

sub118Sok horror és thriller indít azzal az alapfelálással, hogy a főszereplőket egy zárt és veszélyes közegbe zárja be, ahol egyre inkább közeleg az elkerülhetetlen (?!) végzet. Az utóbbi években láttunk liftben, banki fülkében, szaunában, koporsóban, pincében, sífelvonóban (…és még sorolhatnánk) bent ragadt fiatalokat, akik több- de inkább kevesebb – sikerrel próbáltak megmenekülni a szorult helyzetből. A Submerged című film főhősei egy luxuslimuzinban kerülnek a tengerfenékre. Hiába közel a part, a vízszint emelkedik, a levegő fogy – és hipotermia is fenyeget….

Egy luxuslimuzinban ébredni a tenger fenekén horrorisztikus élmény. A csontig hatolóan hideg víz szép lassan csorog befele, a levegő egyre kevesebb, az ablakok és ajtók nem működnek, mivel zárlatot kapott az elektromos rendszer. De mi is történt, hogy ide kerültek a buliba induló fiatalok? És van-e innen egyáltalán kiút, vagy a halál jeges marka szépen-lassan eléri őket?

submerged

A film ötletesen váltogat az előzmények – és a szorult helyzet között. Ahogy telik az idő, mind többet tudunk meg abból, mi vezetett a kilátástalan helyzethez. A kocsin belül az ellentétek nőnek, mindenki a másikat vádolja a helyzetért, és ahogy telik az idő, egyre közelebb kerülnek a szereplők a végzetükhöz.

A történet hátterét egy szerencsétlenül alakul parti adja, amin egy gazdag, sok helybelit tönkretevő vállalkozó lánya is részt vett a barátaival – de a hazaút már nem alakult a tervezettek szerint. Steven C. Miller (Under the bed) egy ötletes alaphelyzetből kreatív és izgalmas filmet hozott össze, amihez a “B” kategóriás sorozat- és vígjátékszínészekből (Jonathan Bennett, Talulah Riley, Cody Christian) álló szereplőgárda is jó játékkal járul hozzá, különösen Bennett alakítása hatásos.

submerged04
A Submerged nem váltja meg a világot, de korrekt esti szórakozást és feszültséget hoz – klausztofóbiásoknak és víziszonyosaknak (nem) ajánlott!!!

Értékelés: 6,5/10

IMDb

(Fixxerx)

Be the first to comment on "Submerged (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.