Cop Car (2015)

cop-car-posterSose lopd el egy rendőr kocsiját, még akkor se, ha elhagyottnak tűnik…ha mégis ezt teszed, akkor előbb nézd meg, mi is van a csomagtartójában – ezt a két otthonról elszökött kisgyerek, Travis és Harrison a saját kárán tanulja meg. Mi pedig azt, hogy hiába áll egy produkció mögött egy tapasztalt karakterszínész (Kevin Bacon – Hollow Man, Death Sentence) és egy tehetséges rendező (Jon Watts – Clown), ez még nem garantálja, hogy jó filmet fogunk látni.

Kretzer Sheriffnek nincsen jó napja. Éppen sikerült eltennie az útból pár tagot, akik veszélyeztették nem éppen legális üzelmeit, amikor a nyomok eltüntetésekor jelentős problémája akad…ellopják a kocsiját. Megindul a vadászat, úgy kell elkapnia a kihalt, sivatagi tájakon szórakozó tizenéves tolvajokat, hogy közben a kollégái előtt se bukjon le.

cop-banner
A rendező Christopher Forddal együtt írt története mellőzi a csavarokat, de igazából minden olyan elemet, ami leköthetné a nézőt (ez különösen csalódás a 2014-es, hangulatosra sikerült Clown című filmje után). A Cop Car első 36 percben nem történik semmi, gyerekek beszélgetnek és szórakoznak, majd találnak egy elhagyott rendőrkocsit – és máris túl vagyunk a film felén szinte. Sajnos ezt követően sem lesz élvezetesebb a film, Watts próbál művészi beállításokkal érdekes hátteret tenni a sztorihoz, ami olyan iszonyatosan lassan halad, hogy még a két gyerek teljesen idióta cselekedetei is a mozgalmasabb részek közé tartoznak.

copcar2

A végén végre láthatunk 10 perc izgalmat, de hogy mégrosszabb legyen az összhatás, a film lezárása is nagyon összecsapottra sikerült. A Cop Car-t csak Kevin Bacon fan-eknek ajánljuk (talán az egyetlen pozitívum az ő alakítása, igazi “badass” karakter), illetve altató helyett…aki jó filmet szeretne látni a rendezőtől, nézze meg inkább mégegyszer a Clown-t!

Értékelés: 3.5/10
 Fixxer

Be the first to comment on "Cop Car (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.