Legion of Fire: Killer Ants (1998) (Marabunta: Gyilkos hangyák)

marabunta_thumbNincs is jobb, mint egy szerény költségvetésből gazdálkodó, kereskedelmi televíziós színvonalat képviselő, borzongást egyáltalán nem generáló, sőt még igazán halottat sem mutató, gyilkos hangyákat szerepeltető, kvázi családbarát horror, ami éppen csak annyira köti le az ember figyelmét egy szombat délután, hogy ebéd után ne azonnal aludjon el.

Dr. Jim Conrad Alaszkában horgászik cimborájával, amikor egy csontig lecsupaszított szarvas találnak az erdőben, nem sokkal ezután egy bolti eladót holttestére bukkannak, ugyanilyen állapotban. Először egy ragadozóra gondolnak, de aztán Jim talál valamit a holttesten, amit később megvizsgálva a marabunta nevű, dél-amerikai hangyafaj csáprágójaként azonosít.

marabunta-2Feltételezik, hogy a hangyák egy pár évvel ezelőtt elsüllyedt hajó rakományát képező, Dél-Amerikából származó fákban hibernálták magukat (!), majd a szeizmikus mozgások és a globális felmelegedés kedvező hatására felébredtek, és most pusztító hadjáratba kezdtek. Hőseinknek tehát nincs is más dolga, mint az izgalmakban bővelkedő cselekmény végére megállítsák ezeket a kis gyilkológépeket…

marabunta_1Profán forgatókönyv, ál-tudományos zagyvaságokkal, felejthető színészi játékkal és ordenáré módon megkomponált hangyás jelenetekkel – mondom egy szombat délutáni matinén szinte senkinek sem fog feltűnni, hogy ezt valójában egy horrornak szánták, miközben együtt nézi a család, mert annyira nem műfaj-releváns. Olyan apróságok, mint a bennfelejtett mikrofon árnyéka pedig csak még zamatosabbá teszik a feltétel nélküli élvezetet. Egyedül talán annak merném ajánlani, akit megrögzött Skinner-fanatikus (Mitch Pileggi), és rajongása alanyát az X-aktákon kívül most seriff szerepben is szeretné látni. Bár nem hiszem, hogy ilyen túl sok akadna, haha!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Legion of Fire: Killer Ants (1998) (Marabunta: Gyilkos hangyák)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.