Fright Night 2: New Blood (2013) (Frászkarika 2)

fnight2_thumbFright Night címmel anno 1985-ben készítettek egy teljesen vállalható horror-vígjátékot, majd három évvel később következett egy elég béna folytatás, aztán 2011-ben újra elővették az ötletet, de ahogyan sejteni lehetett, a remake meglehetősen közepesen muzsikált. Két év sem telt bele, valamiért mégis tető alá hozták ezt, az igazán egyik elődjéhez sem köthető, minőségi követelményeknek nagyívben fittyen hányó, szigorúan DVD-re pozícionált mozit, amivel szerintem mindent el is mondtam.

Charly Brewster, kimondhatatlanul idegesítő és gyerekes haverjával (akit személy szerint én már vagy hatszor agyoncsaptam volna), valamint egy sor másik hallgatóval együtt Romániába utazik, amit a srác arra próbál felhasználni, hogy újra összejöjjön Amy nevű exével, akit véletlenül megcsalt. Rögtön az első este, szemtanúja lesz egy szoft-pornós leszbi-jelenetnek, másnap pedig igencsak elcsodálkozik, amikor kiderül, hogy az egyik suna pont az őket oktató professzor, bizonyos Gerri Dandridge.

fnight2_2Miután egy közeli kastélyban történő látogatásuk alatt eltűnik egy társa – akit nem sokkal előtte még a szexi tanár nénivel látott kéjelegni -, később pedig Gerri egy fekete zsákban tünteti el a meglehetősen holttest alakú szemetét, Charly nem tudja tovább türtőztetni magát, és a ház külső falán lévő festőállványon felmászva betör a nő lakásába. Miután visszatér az apartman eredeti tulaja, ő okosan elbújik a legközelebbi koporsóba, majd pedig végignézi, amint Gerry egy másik sunából elkészíti legfrissebb vérfürdőjét, ezáltal éveket fiatalodik. Persze a végén lebukik szerencsétlen srác, de legalább most már tudja, hogy a csaj vámpír – ráadásul ő a legendás Báthory Erzsébet! Elmennek tehát a helyi sztriptíz-bárba, ahol a Fright Night nevű, erősen hatásvadász amcsi horror-show lecsúszott műsorvezetője, Peter Vincent is iszogat – mivel egészen véletlenül ő is Romániában tartózkodik. Némi zöldhasúval ráveszik, hogy ugyan jöjjön már velük vámpírra vadászni, az meg úgy le van égve, hogy velük tart.

fnight2_5Az egyik metró-szerelvényben aztán szembetalálják magukat a szintén bliccelő Báthory Erzsébettel, aki Peter megfutamodása után kinyírja Charly spanját. A két életben maradt fiatal a metró alagútrendszerében bolyongva eljut egy földalatti templomba (?), majd egy taxival próbálnának meglógni, de Erzsébet úgy a jármű elé áll, hogy az tengelye körül megfordul és felborul.

fnight2_6A vámpír terve nem más, mint az elrabolt Amy vérében megfürdeni, aki szaga alapján egy újholdkor született szűz, és akkor minden oké lesz. Eközben Charly spanja vámpírként visszatérve Peter Vincent-re támad a klotyóba, de a mellkasára tetovált kereszttel sikerül elűzni, majd elhatározza, hogy mégiscsak hisz a vámpírokban, és támogatja barátnőjének kiszabadítására készülő Charlyt.

fnight2_4Ekkora elbaszott zagyvaságot is régen láttam már. Nyilván nem véletlen hogy ezt az erőltetett folytatást egy direkt, második részekre szakosodott forgatókönyvíró arcra bízták, a rendezést pedig egy ismeretlen venezuelai tagra – mindegy, mi lesz alapon. Az hagyján, hogy már az alapszituáció tök röhejes (Drakula helyett Báthory Erzsébetet tették meg a rettegett ősvámpírnak), de a logikátlan, minden ésszerűséget mellőző forgatókönyv folyamatos bénaságait szinte képtelenség megbocsátani. Ehhez járulnak hozzá olyan inbecilisen megvalósított jelenetek, mint amikor például Peter Vincent hasának belsejéből (!) láthatunk ki, mintha csak valami átlátszó üvegből lenne, de igazából rengeteg mindent felhozhatnék még, ami csípte a szememet.

fnight2_7Ebben az állítólag horror-vígjátékban tényleg nevetnem kéne azon, hogy egy androidos kereszt-alkalmazással nem sikerül megállítani Báthoryt, vagy, hogy a nő koporsójában még kispárnát is találni?! Hitelességét pedig nyilván alátámasztja az a tény, hogy az amerikai diákok azért jönnek Bukarestbe, hogy az egyetemi előadásukat egy show-műsorokat megszégyenítő nyitánnyal vezessék fel?!

fnight2_1Szereplőink már az első percekben annyira parádésan megutaltatják magukat velük, hogy tényleg csak pár felvillanó csöcs miatt vagyunk hajlandóak tovább nézni (meg persze az eredettörténetet bemutató jópofa animáció miatt!) semmi másért, mert ami történik, az ép ésszel felfoghatatlan. Ha úgy vesszük, akkor valóban szórakoztató a mozi, csak éppen az olyan szar, hogy az már szinte jó kategóriának megfelelően! Maximálisan kerülendő!!

Értékelés: 4/10

eyescream

2 Comments on "Fright Night 2: New Blood (2013) (Frászkarika 2)"

  1. Szerintem a remake nagyon jól sikerült,többszöri megnézés után is nagyon bírom.A New Blood viszont válalhatatlan,még a DVD-re szánt filmek közül is kiemelkedik,annyira rossz.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.