Joshuu ori aka. Female Prisoner: Cage! (1983)

joshu_thumbEgy wip film, ahol nem a céltalan szadizmus és a gyengék megerőszakolása a lényeg, hanem – a lehetőségekhez képest – a valóságra törekvés, és a börtönélet lélektanára való fókuszálás. Természetesen japán módra, tehát senki ne lepődjön meg, ha a legkeményebb szereplők is, másodperc alatt váltanak át vihogó kislánnyá.

Masayo a börtön példaképe. Csak azért, hogy egy pásztorórát tölthessen vőlegényével, megszökött, és bár visszatoloncolták (és a pasi sem jelent meg a megbeszélt időben és helyen), azért mindenki elkezdte őt tisztelni, kivéve persze a vezetőséget. A sitten uralkodó, domináns gangnek sem tetszik Masayo és az őt körülövező tisztelet, ezért kicsit megakarják leckéztetni, de rossz ribanccal kezdtek, a lány ebből is győztesen kerül ki. Sőt, mikor az egyik őrt rajtakapja, hogy a börtönlelkésszel egyepetyézik, még azt is kitudja kényszeríteni, hogy a párjával a beszélőn szexeljen. Innentől kezdve az igazgató már hitvallásának tekinti, hogy megregulázza Masayot.

joshu01

Masaru Konuma már a hetvenes évek legeleje óta készítette roman porno filmjeit a legendás Nikkatsu stúdiónak, ez ennek a termékeny kapcsolatnak a pinku, wip keveréke. Alapból el kell fogadni a japán felfogást és természetet. Például Shigeko állandóan nevetve és álmodozva beszél arról, hogy egyszerre több férfi erőszakolja őt.

joshu02

Az elítéltekhez hasonlóan, a börtönőrök is komolytalannak tűnnek európai szemmel, de a tisztelet jobban megkülönbözteti őket, mint a ruha. Persze azért nem kell megijedni, nem gyermekmese az egész, mert ugye mégiscsak a felkellő nap országában vagyunk, tehát mikor egy lány testén keresztül kell megtörni a szellemét, akkor változatos eszközökkel, véresen teszik azt.

joshu03

Brutális 68 perc, persze ne a Guinea Pig sorozat vérpásztájára gondoljunk, igazából a pszichológiája az, amitől működik, és attól, hogy jó érzékkel válogattak a castingon, így alapból nem tűnik fel kinézet alapján, hogy ki a gonosz és ki az áldozat, nem minden szimplán fekete és fehér. Abszolút ajánlható darab, ahol a behatolást a szabályoknak megfelelően pixelezve mutatják, de ettől mégsem lesz prűd, sőt! A szexualitás irányít mindent, hiszen minden szexuális!

Értékelés: 7/10

Miskei

Be the first to comment on "Joshuu ori aka. Female Prisoner: Cage! (1983)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.