Kraken: Tentacles of the Deep (2006) (Kraken – A mélység csápjai)

kraken_thumbLegendás állat ez a mélyben élő, és onnét néha előbukkanó, esetlegesen mindenféle hajókat megtámadó kraken – nem csoda, hogy televízióra kellett adaptálni egy olcsó és gagyi produkció keretében. De, hogy legyen valami konkrét éle a történetnek, szereplőink ezúttal egy elsüllyedt kincset keresnek – így már aztán elég izgalmasnak tűnik, nemde?!   

Főszereplő roncsbúvárjaink egy (legendás opált is tartalmazó) ókori görög kincs nyomára bukkan, amikor egy hirtelen felbukkanó szörny megöli az egyiküket. Nem sokkal ezután a régészekhez csatlakozik egy Jerry O’Conell hasonmás, Ray, aki tengeri fotográfusnak adja ki magát. Szüleit még anno gyermekkorában ragadta el tőle az óriás tintahal, és életét a monsztre felkutatására, kvázi kinyírására tette fel.

kraken-1Hogy ne menjen minden egyszerűen, feltűnik a színen a régészcsaj egyik volt pasija/mentora, aki előbb ellopatja a kincs helyét tartalmazó koordinátákat, majd pedig felrobbantja a csapat hajóját. Szerencsére Ray elvakultságában az összes pénzét beleöli egy új hajóba, így alámerülnek az opálért, amit bizony – hittétek volna vagy sem – az óriás tintahal őriz…

kraken_2Mit mondjak róla?! Egy ízig-vérig televízióra (vagy direkt DVD-re) készült produkció, annak minden esetlenségével. Véres jelenet alig akad benne, és ha eltekintünk a CGI-szörny minőségétől, akár még egy unalmasabb családi kalandfilmnek is elmenne, valahol a szombat délutáni műsorsávban. Gagyi animáció, blőd dialógusok, nevetséges szereplők – szóval tökéletesen felejthető. Tibor Takacs filmográfiájába (Patkányok, Mansquito, Jégpókok, Fekete lyuk, MegaSnake) meg pont elfér egy ilyen.

 Értékelés: 4/10

eyescream

1 Comment on "Kraken: Tentacles of the Deep (2006) (Kraken – A mélység csápjai)"

  1. Hejj! Az a “Jerry O’Conell hasonmás” éppenséggel Charlie O’Connell, Jerry öccse, aki még a Sliders-ben is az öccsét játszotta anno (meg máshol is), innen nézve nem meglepő a hasonlóság. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.