Mimic 3 – Sentinel (2003) (Mimic 3 – Az őrszem)

mimic3_thumbCsak nem volt elég egy lagymatag, teljesen felejthető bőrlehúzás Guillermo del Toro atmoszférikus hangulatú, misztikus óriásbogaras filmjéről, újabb fantáziátlan folytatás kellett a horror-fanok orra elé dugni, az olcsó otthoni szórakoztatás jegyében! Ráadásul mindezt nem is saját kútfőből kreálták, hanem Hitchcock szellemiségének megidézésével!

A súlyosan asztmás, és többféle allergiával is küzdő Marvin képtelen elhagyni sterilizált szobáját, így az unalmat elkerülendő egész nap a környéket figyeli, és szinte mindent lefotóz az ablakból. Már-már mániákusan észreveszi a legapróbb változásokat.

mimic3_1Többek között így szerez tudomás néhány környéken élő személy eltűnéséről, amelyek kapcsolatban lehetnek egy olykor-olykor felbukkanó, ismeretlen alakkal. Miután szemtanúja lesz, amint egy ismert nyomozót hatalmas, bogárszerű lények nyírnak ki, sajátságos nyomozásba kezd többedmagával. Persze arra nem számít, hogy a végén veszélybe kerül az élete…

mimic3_2Maga az alapszituáció megdöbbentően hasonló, mint Hitchcock Hátsó ablak c. klasszikusában – vagyis egy világtól elszeparált, szobája magányában tépelődő férfi gyilkosság(ok) szemtanúja lesz, és társaival titokban nyomozni kezd. Tehát maga a játéktér eléggé behatárolt, viszont a lények az előző rész(ek)hez képest immáron szárnyat növesztettek, és néha még egész jól is néznek ki. Ellenben a filmet izgalmasnak nem mondanám, de még csak jól sem sikerült, viszont arra azért ügyeltek, hogy egy darab ismert színésszel (a mostanság válogatás nélkül minden szennyben felbukkanó) Lance Henriksennel turbózzák fel a szereplőgárdát. Mintha ő valaha is tömegeket mozgatott volna meg, haha!

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Mimic 3 – Sentinel (2003) (Mimic 3 – Az őrszem)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.