Razortooth (2007)

razortooth_thumbHa unjátok már a sok mutáns cápát, kígyót, polipot meg krokodilt, és a titkos kormányzati projektből származó dinoszauruszokból is rohadtul elegetek van – nem is beszélve az Asylum által összefércelt egyéb más genetikai marhaságokból -, akkor örömmel jelenthetem, hogy egy újdonsült monszterrel bővült az olcsó bazári szórakozást ígérő szennyfilmek repertoárja: megjött a tűéles fogakkal rendelkező kétéltű angolna!

Floridában, az Everglades mocsárvilágának közepén éppen elszabadult fegyenceket üldöznek, mire feltűnik a színen egy borotvaéles fogakkal rendelkező, kígyószerűen mozgó lény, és jól bekajálja a rend őreit. Aztán ahogy egy olcsó és közhelyekkel teli CGI-szörnyes filmben történni szokott, a közeli település egydimenziós lakosai közül is egyre többen tűnnek el, mire a helyi állatkontrollos arc a seriffel – aki történetesen az ex-felesége, csakhogy némi romantika is vegyüljön a sztoriba – meg néhány fegyveres gézengúzzal, egy sor ügyetlenkedéssel fűszerezve megpróbálja megállítani ezt a vérre szomjazó mutáns angolnát!

razortooth_2Az első pár jelenetet látva olyan érzések keringtek bennem, mintha csak egy átlagos amcsi sitcomba kerültem volna – már komolyan vártam a rákevert nevetést, de csak nem akart jönni! Viszont annál több ütődött szereplő tűnt fel, akik bődületes párbeszédeikkel és illogikus cselekedeteikkel próbálták meg kitölteni a helyet, két szürreálisan elcseszett szörny-támadás között.

razortooth_1Apropó, szörny. Ha túltesszük magunkat azon, hogy emberméretű angolnánk kezdetben még valamelyest vizes környezetben gyilkol, aztán később méretét felére csökkentve mindenféle csőrendszerbe garázdálkodva bukkan fel egyes emberek klotyóiban (!) meg zuhanytálcáiban, majd a film vége felé már kígyószerűen fákra tekeredve és onnan lelógva harapdálja félbe a statisztákat, akkor azért elég jól szórakozhatunk, haha!

razortooth_3Viszont ezen jelenetek jó, ha kb. tíz percet tesznek ki a másfél órás játékidőből, szóval ha csak nem akarod halálra unni magad a fennmaradó időben, és karikatúraszerű szereplőink marháskodásait bámulni, akkor nyugodtan hagyd ki!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Razortooth (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.