The Walking Dead – fejtsük meg együtt a szezonzáró Cliffhangert!

TWD_thumbA hatodik évad mintha csak most kezdődött volna el, és máris véget is ért…de még milyen befejezéssel! A cikkünkben a szezont lezáró “rejtélyt” elemezzük ki, és kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is ezzel kapcsolatban. Értelemszerűen aki nem nézte végig az évadot, illetve nem szeretne a (képregény alapján) lehetséges történéseket megtudni, NE olvassa el a cikket, mivel az egyértelmű SPOILER-eket tartalmaz a hatodik évadra és a folytatásra nézve!

Negan belépője egészen hatásosra sikerült, bár nekem kicsit az az érzésem, hogy megpróbáltak a sorozat producerei még nagyobb hype-ot csapni a képregény 100. részét ábrázoló szezonzárónak, mint ami ténylegesen lett belőle. Végig izgalmas és hatásos rész lett, DE többeknek például a Hershel vagy Lori halálát hozó részek erőteljesebbnek hatottak.

“A szezonzáró olyan érzés volt, mint egy fekete lyukba zuhanni, és azon töprengeni, mi van a másik oldalon. NAGYON sötétre sikerült…” (Melissa McBride – Carol)

walking-dead-split

Az epizód végén, amint Negan elkezdte a kiválasztott áldozat széttrancsírozását, a kamera előbb az áldozat szemszögébe váltott, majd elsötétült a kép, így az októberi folytatásig csak találgathatunk, ki halt meg. Pár dolgot azonban így is kizárhatunk, nem véletlenül mondta a képregény atyja, Robert Kirkman, hogy “vannak arra utaló jelek elrejtve az epizódban, hogy ki halt meg”.

Kik is vannak veszélyben?

Rick (Andrew Lincoln), Michonne (Danai Gurira), Glenn (Steven Yeun), Daryl (Norman Reedus), Rosita (Christian Serratos), Carl (Chandler Riggs), Maggie (Lauren Cohan), Aaron (Ross Marquand), Eugene (Josh McDermitt), Abraham (Michael Cudlitz) és Sasha (Sonequa Martin-Green) térdeltek Negan előtt.

Nézzük meg, mik lehetnek a rajzolt Sétáló Halottak írója által említett jelek, és egyéb utalások?:

1. Kirkman nyilatkozata szerint “Negan olyan szereplőt ölt meg, akit mindenki szeret”….

2. A képregényben (amitől tudjuk jól, hogy sokszor eltérnek a tv sorozatban) Negannek van egy elve, mely szerint nőket és gyerekeket nem öl meg.

3. A rajzolt történet Glenn halálát hozta, és bizony sok erre utaló apróság volt most is (ld. Glenn-nél).

twdneganglennbffs-156650

4. Bár Denise halt meg Abraham helyett egy nyílvesszővel a fejében, azaz az ő történetszála már véget ért a képregényben – “gyanúsan” sok időt kapott az utolsó részekben, ami gyakori a leendő elhalálozóknál…

5. Eugene karakterfejlődésével foglalkozott a 6. évad vége, és a záró epizódban túlzottan sokat búcsúzkodott – még a történet szempontjából fontos lőszerkészítés tudományát is átadta – és a jövőre nézve ezek nem szoktak jó előjelek lenni a TWD világában.

6. Aki a halálos csapást kapta, az első ütés után felállt még, és “hősként” halt meg. Ez valószínűsíti, hogy nem egy seblázban szenvedő Daryl, egy legyengült Maggie, vagy egy gyerek – Carl – az áldozat.

7. Sok “vájtfülű” néző arról számolt be, hogy a hangsávokkal kicsit trükközve, felhangosítva hallható egy elhalkuló “Mag-gie” – pont mint a képregényben Glenn utolsó szavai…és nem mellesleg Maggie sikolya a leghangosabb. Ezt azért kezeljük fenntartással, egyértelmű bizonyíték nincs erre, de…

8. Figyelmezteti a végső csapás előtt Negan az embereit, ha valaki megmozdulna, vágják ki Carl szemét és etessék meg Rickkel – ez erősen valószínűsíti, hogy nem ők ketten a kiszemeltek…

Nézzük akkor egyesével végig a lehetséges jelölteket – PRO és KONTRA érvekkel, és megpróbálunk egy 100-as skálán egy értéket is belőni, szerintünk mennyire van veszélyben egy-egy szereplő:

1-2. Rick és Carl

PRO: Döbbenetes meglepetés lenne bármelyikük halála, egy olyan fordulat, amitől mindenkinek leesne az álla.

KONTRA: Negan fenyegetése eléggé sorsdöntő, arról az apróságról nem is beszélve, hogy Kirkman nyilatkozta, a TWD Rick története, és az ő életét követi végig – amiben Carl is nagyon fontos szerepet kap. Rick halála ezen felül még a nézettségre is nagyon vészes hatással lenne, és a történetet is nehéz elképzelni, hogy más lépne az ő helyébe…

Mennyire vannak veszélyben: 00/100 – semmi esélyt nem látunk a sorozat főszereplőjének, vagy fiának halálára.

rick

3-4-5. Rosita, Aaron, Sacha

PRO: Nem kellene “régi”, fő karaktert megölnie az íróknak, ha bármelyiküket választanák.

KONTRA: Nem “mindenki által kedvelt” karakterek, ráadásul Rosita & Sacha nő (Negan elve…), Aaront pedig a homoszexualitása megvédi (igen, a polkorrektség nagyon fontos mostanság!) – különösen Denise halála után. Túl kis szereplők ahhoz, hogy haláluk sokkolja a nézőket és megadja az alaphangot a 7. évadhoz.

Mennyire vannak veszélyben: 5/100 – pitiáner húzás lenne a sorozat legdrámaibb halálát mellékszereplőkre szabni, ez persze nem jelenti azt, hogy sokáig a “sétáló halottak” tagjai lesznek…

6. Maggie

PRO: Sztorivezetés szempontjából könnyű lenne felcserélni Glenn és Maggie szerepét, és ráadásul mi lenne sokkolóbb, mint egy terhes nő halála? Egy biztos, két csecsemő sok a TWD sorozatba…

KONTRA: Negan “elve”, illetve a hangfelvételen hallatszódó sikolya – és a Mag-gie kiáltás, már ha ezek igazak…talpra is alig bírt állni, egy ütés után kizárt, hogy felállt volna.

Mennyire van veszélyben: 30/100 – Mi azt tippeljük, jóval inkább a babája van veszélyben az élmények hatására, semmint ő…márpedig abban a világban, ahol a halottak életre kelnek, egy zombi-fetus nagyon meredek történetszál lehet…

the-walking-dead-episode-509-maggie-cohan-935

7. Daryl

PRO: Sokan őt gondolták titkos esélyesnek a Lucille-al találkozásra, főleg, mivel Norman Reedusnak saját (motoros) sorozata indul hamarosan….könnyen kiírható karakter, mivel a képregényben nincs benne, mindenki által kedvelt, akinek a halála sokkolná a nézőket nagyon.

KONTRA: Sebláztól legyengülve nem lenne hősi halála…ráadásul az a tény, hogy a 15. résznél a halálával “ijesztgetett” a rendező, megint csökkenti a Lucille-esélyt. Mindezektől eltekintve – mivel magasan a legnépszerűbb karakter – a halála JELENTŐS nézettségi visszaesést produkálna. Az, hogy saját sorozata (amit egyébként már le is forgattak) van, már igaz volt más szereplőre is, két forgatás összeegyeztethető.

Mennyire van veszélyben: 40/100 – Nem fogja az AMC az Aranytojást Tojó Tyúkot megöletni, Daryl maga a TWD. Egy biztos viszont, ha sokkoló döntést akarnak hozni, akkor…

daryl

8. Eugene

 PRO: Nagyon sok screentime-ot kapott az utolsó részekben, és mintha búcsúzott is volna a karakter a sorozattól, ami persze lehet a sok félrevezetés egyike. A történetszálát lefedik a lőszer-recept átadásával, így a halála nem kavarná meg a cselekményeket. Kedvelt karakter (bár a mindenki kedveli erős túlzás) – és ha heroikus halála lenne, tényleg meg tudná mutatni, hogy a “2. szintre lépett”, azaz ha ő lenne az, aki felállt még Negan első csapása után.

KONTRA: Eugene bárhogyis, de mellékszereplő – még ha fontos is. Nem hisszük, hogy megelégszenek az ő megölésével…

Mennyire van veszélyben: 40/100 – Bár több jel is utalt a halálára az utolsó részben, de nem hisszük, hogy egy mellékszereplővel megelégszik a szögesdrótos baseballütő…

eugene

9. Michonne

PRO: Az egyik legkedveltebb karakter, aki erős is. Keveset foglalkoztak vele az utolsó évadban, ezért is meglepő lenne a halála. Ricket (Carl után) talán az ő végzete sokkolná leginkább, és drámai befejezése lenne így a románcnak…ami nem növeli Michonne esélyeit.

KONTRA: Negan nőkkel kapcsolatos “elve”, Michonne halálának kevéssé előkészítettsége. Michonne karakterének fontos szerepe van az elkövetkezendő cselekmények kapcsán, eléggé felborítaná a forgatókönyvet (bár ezt megtették már többször az írók!).

Mennyire van veszélyben: 50/100 – Sokan inkább a “teljesen esélytelen” kategóriába sorolnák, de nálunk a lista elsőbb felébe került – meglepő lenne, az biztos!

ScreenHunter_304 Apr. 05 17.05

10. Abraham

PRO: Denise egyszer már megmentette a (képregényben írt) biztos haláltól. A története már véget ért, ami persze nem garancia a TWD világában semmire…(ld. Carol). Az utolsó epizódokban megbékélt a világgal, még a hősi halálra is önként jelentkezett, minden arra mutat, hogy elő fog kerülni a kasza hamarosan…

KONTRA: Az ő esetében az lenne a meglepő, ha NEM halna meg. Ő sem tartozik az eredeti szereplők közé, így a halála nem lenne annyira sokkoló.

Mennyire van veszélyben: 90/100 – Mi arra tippelünk, hogy bár Lucille nem rá sújtott le, de nem éli már meg a hetedik évad második részét…esetleg egy barátja halálát próbálja élete árán is megtorolni?! Meg fogja kapni a hősi halált bizonyosan…

abraham-the-walking-dead-self-help-trailer-hints-at-something-rotten-in-dc

11. Glenn

PRO: A képregényben rá sújt le Negan, és népszerű karakter. Belőle kinézzük, hogy felállna az első ütés után még – és hát az elhalkuló “Mag-gie” kiáltás, és Maggie hangos sikolya is – szinte – egyértelműsíti a halálát.

KONTRA: Sokszor borították már fel a történetet az írók, erre ez lenne a legegyértelműbb pillanat, hogy megtegyék. TÚL egyértelmű, hogy ő a kiszemelt….

forget-an-alleyway-of-walkers-this-is-how-glenn-dies-in-the-walking-dead-comic-series-sp-684207

Mennyire van veszélyben: 100/100 – Nem fogja elkerülni Lucille, bármennyire is bíztak benne sokan…minden az ő halála mellett szól, és ez be is fog következni?!

Egy biztos, hogy még a színészek sem tudják – állítólag – kin is állt meg a mondóka, így izgalmas hetek (hónapok) elébe nézünk az októberi folytatásig!

Írjátok meg a commentek között, mi a véleményetek a mi elképzelésünkről, illetve ha tudtok bármilyen spoilert, további híreket – várjuk nagy érdeklődéssel!

Fixxerx

6 Comments on "The Walking Dead – fejtsük meg együtt a szezonzáró Cliffhangert!"

 1. Kiss Attila | 2016-04-06 at 20:09 | Reply

  hello, szerintem az ec pec kimehetsz …. Ricknél kezdte … akk kinél érhet véget ?

 2. Mrs.Cudlitz | 2016-04-08 at 14:43 | Reply

  Hát igen. Teljes mértékben igazat adok. Daryl amúgy azért is nem halhat meg, mert Ő utána következett az áldozat.
  Glenn halála meg tényleg túl egyértelmű/lenne
  de bármi megtörténhet.

 3. Sziasztok szerintem Eugene lesz a választott mivel gyanús módon a löszérgyártás receptjét is átadta Ricknek plusz a többi karakter már kár lenne kivenni a sorozatból de az is lehet hogy nagyon elver valakit de nem hal bele mivel azt modnta senkit nem akar megölni és voltak már csodák is Glennt az utobbi idökben majdnem mindig meghalt de még is csodás modon meg menekült

 4. Sziasztok!

  Az én elméletem a következő!:)

  Az utolsó egy perc hangjai alapján, mindenképpen azt gondolom, hogy férfi “nyögéseket,sóhajokat,halál hangokat” hallhatunk. Én szerintem csapatunk egyik férfi tagja hullik el most de csúnyán sajnos…:( miután végig néztem az utolsó részt, két tippem volt erősen, de valahogy még mindig erre a két karakterre tudok gondolni. És össze is hasonlítom.

  SPOILER veszély!

  Az én tippem: Abraham, Glenn.

  Abraham és Sacha között nagyon szépen elindult egy szerelmi szál, viszont amikor a kocsiban beszélgettek és lemenő napfényben láthattuk Abraham arcát ahogyan beszél kettőjükről, a jövőről..nekem ez lehetne a karaktere “búcsúzása” és ha bele gondolunk, az illető aki meghal a végén, nem hal meg első ütésre, én úgy gondolom egy masszív erősebb férfi emberről lehet szó. Abraham az én szememben pont ilyen. Ezt a nagy embert ha így megkötözve gyilkolnák meg…őszintén? nagyon sajnálnám. Az utolsó évadra nagyon megkedveltem. És szerintem a többi néző is így lehet vele, szóval szerintem sajnos: esélyes! Nagyon!

  A következő jelöltem Glenn. Szeretjük, kedveljük, a nagy túlélő. Viszont itt is itt van a szerelmi száluk Maggievel, csúnya lenne a készítőktöl, ha így elvennék Maggietől az utolsó emberét, hiszen a hugát, az apját is elég csúnyán elveszítette. De ha elképzelem sajnos nekem is inkább Glenn arca ugrik be. Viszont lehet pont ez volt a terv, hogy mindenki ő rá gyanakodjon, aztán majd a végén nagyot nézhetünk!!! Kicsit szemét húzásnak tartom, hogy így lett vége, egy pár képkockát még bevághattak volna, hogy lássuk kire sújtott le a baseball ütőjével. Még azt is eltudtam képzelni, hogy úgy kezdik majd a 7.évadot, hogy ugye az utolsó két perccel folytatják utána jön a verés majd láthatjuk ki lett az áldozat, de amit mondom még eltudtam volna képzelni, hogy túl éli…:DDD de az a baj annyiszor le sújtott, hogy ezt kizárt, hogy bárki is túl élje:(((.

 5. Akik kizarhatok:
  Maggie!Vicces lenne ha Glen csak úgy végignézné ahogyan kivézik! (Ugrik a gyerek szeme)
  Glen: Meggie sem nézné végig. (ugrik a gyerek szeme)
  Michone: Rick nem nézné végig! Bàr itt azért visszatartó erő a fia szeme.
  Abraham (új es régi) csaja: Abraham mozdulna. (Ugrik a gyerek szeme)
  Mivel a forgatók is jól tudjàk,hogy az első utés után azonnal érzelmi alapon bemozdulna valaki,ezért nem hiszem,hogy elkövetik ezt a szarvas hibàt.
  Deril: Nem lenne méltó egy főszereplő kiìrásához!
  Carl: Szét vert fejből már nehéz lenne a szemét kivenni. Meg egyébként is. Az apja azonnal mozdulna.
  Maradt Abraham, Eugaen és a meleg sràc! Az utóbbi nem hiszem,hogy nagybdurranas lenne!
  Maradt Abraham és Eaguen!
  Na jó. És még Michon!

 6. Nekem van egy elég összetett elméletem.
  Carl nem lehet az, egyrészt a szeme ki van lőve, így amikor ütötték az áldozat fejét, csak félig láttuk volna Negant. Másrészt, kinek a “másik szemét” vágták volna ki? Egy halottét? Az már eléggé morbid lenne… Meg ugye még ott van Negan KÉPREGÉNYBELI elve, miszerint nem bánt nőt és gyereket, de ezt megcáfolta, hisz kinyírta Hollyt.
  Rick sem lehet az, a halottak nem eszik meg a gyerekek szemét, és a haja teljesen a szemébe lógott. És ha a főhőst kiirják a sorozatból, onnantól kezdve nem lesz sok értelme a sorozatnak. (talán Carl venné akkor át a helyét, csak ő habozás nélkül hülyeségeket csinálna, hisz lássuk be,14-15 éves, szinte még gyerek)
  Glenn-nek is belelógott a szemébe a haja, ez az egyetlen ok, amiért nem halhatott meg.
  Michonne és Rosita is “fel van mentve”, Michonne haja eléggé szembetűnő, Rosita meg nem nagy kedvenc.
  Eugene nem tudta volna még az ütés után felemelni a fejét, lelkileg megedzett, de fizikailag nem igazán.
  Sasha elég valószínűtlen, sok rajongója van, ez tény, és ő lett a képregénybeli badass Andrea, sok jó dolgot lehetne még kihozni belőle.
  Aaront nem hiszem, hogy nagy kedvenc, és hogy megöltek egy meleget, nem tennék meg ilyen hamar mégegyszer. Valószínűleg a háborúban Eric is meg fog halni, és ez hoz majd neki egy kis karakterfejlődést.
  Daryl szinte 100%, hogy nem halt meg:
  1.: A legnagyobb kedvencet sose írnák ki
  2.: A szemébe lógott a haja
  3.: Kb attól a Dwight által kapott lövéstől azt se tudta, hogy hol van. Nem hogy még “bajnokként” felnézett volna
  Maggie sem bírta volna, az első ütésnél szörnyet halt volna, a baba pedig állítólag túlélte, szóval ha Maggie halt volna meg, a baba is meghalt volna. És ő üvöltözi Glenn nevét, hogy csináljon valamit, mert mellete püfölik Abrahamet…
  Igen, Abraham az, aki meg fog halni szerintem. Azért hallunk ilyen erőteljes női sikolyokat, mert az három nőből származik: Rosita és Sasha Abe-ért sikít, Maggie pedig reméli, hogy a férje tudna valamit csinálni, ezért Glenn nevét üvölti. Carltól még hallunk egy “NO!” felkiáltást, elég tisztán lehet hallani, úgyhogy közel van az áldozathoz (ha Glenn lenne az áldozat, nem hallatszódna olyan tisztán, mint ahogy a felvételeken hallatszott).
  Ez csak az én elméletem, szeintem elég lugikus, viszont akkor szerintem nem Maggie, hanem Sasha lesz Hilltop vezetője, és szerintem ő is terhes (utalás volt rá, hogy Abe akar családot és gyereket, és semmit nem bíznak a véletlenre a készítők).

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.