Slime City (1988)

slimecity_thumbGreg Lamberson első – mára szinte klasszikussá vált – produkciójában megtudhatjuk például, mi van akkor, ha ismeretlen eredetű zöld ételeket és italokat hoz a kedves szomszéd, mi pedig kérdés nélkül elfogadjuk, majd pedig egy ronda, olvadó bőrű, embervérre éhes szörnyeteg válik belőlünk, némi okkult háttérsztorival és Re-Animator szintű, groteszk gore-jelenetekkel spécizve!

A fiatal, művészetet hallgató srác, Alex új lakásba költözik, valahol New Yorkban. Egy napon kedves szomszédja, Roman megkínálja egy gusztusosan zöld himalájai joghurttal (legalábbis ő így nevezi), majd pedig kortyolnak rá egy ugyancsak zöld színű folyadékból, ami a házinéni halott alkimista faterjának szüleménye. Biztató így elsőre, mi?! Majd az alélt állapotban lévő srácot Roman csini barátnője behívja, aminek egy gyors numera lesz a vége.

slimecity_2Másnapra Alex bőre fura módon kezd el nyálkásodni, és zöld trutyit okádik, majd pedig sárgán olvadni kezd le róla. Miután végső elkeseredésében kinyír egy csövest – és annak vére a bőrére spriccel -, újra normálissá válik. Később egy prostit gyilkol meg a regenerációs szükségletei miatt. De aztán Alex barátnőjének is egyre inkább feltűnik az egyre furábban viselkedő fiúja, aki mintha nem önmaga lenne…

slimecity_1Meglehetősen kevés pénzből készült, amit nem is lehet szóvá tenni, lévén hogy ez a fiatal független filmes rendezőnek az első, nagyobb próbálkozása. Ezt támasztja alá az üresjáratoktól hemzsegő, viszonylag még kiforratlan dinamika, valamint a színészek éppen-hogy-játéka. Pozitívum viszont, hogy a gyenge megvalósítást feledtetni akaró komikus elemek mellett akad néhány egészen ötletes horror-jelenet is, mint például amikor a néger csávó kezét leharapja Alex üreges hasa.

slimecity_3Vagy mondhatnám a film végén tálalt, fekete humorban bővelkedő gore-parádét is, mely igazán kiválóra sikerült, nekem egyértelműen a Re-Animator c. klasszikust juttatja eszembe, hiszen végeredményben ez a mozi is valahol egy lovecraft-i ötletet boncolgat. Summa summarum, az old-skool filmekért rajongó közönség szerintem biztosan értékelni fogja!

Értékelés: 6,5/10

eyescream

1 Comment on "Slime City (1988)"

  1. Trolleybus | 2016-04-26 at 07:02 | Reply

    Na, ezért kell a NÉBIH!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.