Pumpkinhead 4 – Blood Feud (2007) (Pumpkinhead 4 – Ősellenség)

pumpkinhead4_thumbA bosszúra szomjazó tökfejű démon negyedik részében gyakorlatilag a Rómeó és Júlia drámai története elevenedik meg szemünk láttára, és ez a mindenki által kívülről ismert alapszituáció vegyül az erdei boszorkány által megidézett természetfölötti lény brutális ámokfutásával, ami aztán egy olcsó és középszerű slashert eredményez, az országútnál is öregebb Lance Henriksen erőltetett felbukkanásaival.

Filmünk egy esküvővel indít, ahol bemutatják az időtlen-idők óta viszályban álló családok ellenségeskedő attitűdjét, és persze hőseink, Jodie és Ricky reménytelen, eltitkolt szerelmét. Miután egy lopott találka balul sül el, és meghal Ricky húga, a dühtől tajtékzó srác elmegy az erdő közepén lévő boszorkányhoz, hogy (az első részből ismerős Ed Harley tanácsának ellenére) megidézze a szörnyet, mégpedig azzal a konkrét céllal, hogy ugyan mészárolja már le az ellenséges család minden egyes tagját. Kivéve persze szerelmét. Így aztán Pumpkinhead újra visszatér a pokolból, és hatalmas vérontás kezdődik, mígnem a családok rájönnek, hogy össze kéne fogniuk egy nagyobb ügy érdekében.

pumpkinhead4_1Mike Hurst (író/rendező) filmjét a költséghatékonyság jegyében a romániai erdőségekben forgatták, ráadásul egy időben a harmadik epizóddal – ez mondjuk a díszletszegény ábrázolásban igencsak meglátszik. Jellegtelenül szürke szereplőkkel megvalósított vékonyka forgatókönyve nem okoz semmiféle izgalmakat a történet első három részén már túlesett nézőknek, viszont a játékidő indokolatlanul nagy hányadában felbukkanó Lance Henriksen hatásvadász okoskodásai már több, mint irritálóak. (Miért van az, hogy minden B-film a nevével akarja eladni magát?! Mintha ő amúgy A-ligás mozisztár lenne vagy valami *sóhaj*)

pumpkinhead4_3Mindent összevetve nem jobb vagy rosszabb, mint a sorozat többi része; na jó: közepesen gyenge, de a szörnyért rajongó fanatikusok egyszer nyugodtan megnézhetik anélkül, hogy maradandó károsodás érje őket, haha!

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Pumpkinhead 4 – Blood Feud (2007) (Pumpkinhead 4 – Ősellenség)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.