KillerSaurus (2015)

killersaurus_thumbManapság már torkig vagyunk a futószalagon gyártott, szedett-vedett CGI-vel tápolt, dínós-klónozós marhaságokkal, a leicesteri székhelyű Creative Studios pedig ennek ellenére be kívánja mutatja, hogy független filmesként viszonylag olcsó pénzből is lehet dinoszauruszos B-mozit csinálni. Mintha ezt eddig még nem tudtuk volna. Ráadásul kíváncsiak lennénk rá.

Steve Lawson rendező filmjének szkriptje szinte semmiben sem tér el az ilyen témájú mozikétól: adott egy titkos tudósokból álló csapat, aki bio-nyomtatással létrehoz egy életnagyságú T-rexet, szigorúan katonai célokból kifolyólag…

killersaurus_1Aki arra vár, hogy az Asylum CGI-parádéjához hasonlóan, orbitális blőd jelenetekkel és hihetetlenül agysorvasztó párbeszédekkel telezsúfolt, szürreális cselekménnyel operáló hisztérikus térdcsapkodásban lesz része – az most kivételesen téved. Ugyanis alig másfél órás játékidő nagy részét (közel 80%-át) steril hátterek előtt zajló, értelmetlennek tűnő párbeszédek töltik ki, és érdemben alig történik valami. Konkrétan alig mutatnak valamit.

killersaurus_2Tehát nem láthatunk se a városban randalírozó dinókat, miközben a hadsereg tankokkal vonul ki ellenük, se egykori B-filmes majdnem-sztárokat, akik manapság megcsoffadt állapotban, ráncfelvarráson túl mentenek meg egykori (szintén plasztikai műtétek tucatjain átesett) playmate cicákat hihetetlenül akciódús mutatványok közepette. Helyette kapunk egy kisebb helyszínen játszódó (szigorúan beltéri) történetet, amiben a jótékony füstnek köszönhetően alig pár percre villan fel mind a gyenge CGI-vel rendelkező Tyrex, mind a film végi slusszpoén, a dinókatona sziluettje. Összegezve tehát: lapos, unalmas, és időrabló volt. Helyette inkább megnéztem volna egy újabb fergeteges Asylum vagy SyFy produkciót, és fogtam volna a fejem a látottakon.

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "KillerSaurus (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.