Sacrifice (2016)

SACRIFICE16MITCHELLFEAT-150x150 A skóciai Shetland-szigetek kies tájaira költözik Tora Hamilton doktornő a férjével, Duncannel. Amikor egy fiatal nő rúnákkal borított, kivágott szívű holttestére bukkan, szembesülnie kell a hely rettenetes legendáival és múltjával, és mivel nem hallgat a figyelmeztetésekre amiket a helyiektől kap, a múlt lassan az ő jelenévé kezd válni…. a Sharon Bolton több díjat nyert regényéből készült film a skót szigetvilág mítoszai közé kalauzol el minket.

Tora (Radha Mitchell – Silent Hill 1,2) természetesen nem fogadja meg a tanácsot, és nekiáll nyomozni a halott lány után, amihez egy helyi rendőrnőtől (Joanne Crawford – Chosen) kap segítséget, viszont rajta kívül már nem tudja, kire számíthat, és egy szövevényes történet kezd kibontakozni.

sacrifice3
A félreeső “vidéki” helyeken játszódó, hely rémisztő legendáin, pogány rítusain alapuló horrorfilmek szép számban készülnek a mai napig is – nem véletlen, hiszen a horror műfaj egyik legkiemelkedőbb alkotása, az 1973-as Vesszőből Font Ember (The Wicker Man) is pontosan ezekre épített, amit megannyi hasonló film követett.

A Shetland-szigetek gyönyörű, történetekkel teli, kelta és északi mitológiát ötvöző mondavilága és gyéren lakott vidékei tökéletes hátteret adtak a Vesszőből Font Embernek, nem véletlen, hogy Peter A. Dowling rendező is ez választotta a Sacrifice című filmje helyszínéül (noha a film legnagyobb részét Írországban forgatták). A 2008-as Stag Night című filmje kevés emberhez jutott el, de hangulatos film lett az alacsony költségvetés ellenére is, és 2016-os filmjénél is a hangulati elemeken van a lényeg.

sacrifice4

A Sacrifice során már közepes budgetből dolgozott, és ez meg is látszik a filmen. A képi világ lenyűgöző, és a színészi játék is emel a filmen (végre egy film, amin a szereplők ésszerűen cselekednek!). Ami miatt mégsem közelítette meg az előd szintjét távolról sem, az az, hogy nem sikerül igazi feszülséget hozni a képi világ mögé, és a cselekmény kicsit lassan folydogál.

Ajánljuk azoknak a horror rajongóknak, akiket nem riaszt vissza egy kicsit lassabb történet, de előszeretettel ássák magukat bele a mítoszok és legendák világába.

Értékelés: 7/10

imdb-share-logo youtube-logo

Fixxerx

Be the first to comment on "Sacrifice (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.