The Other Side of the Door (Az ajtón túl) (2016)

OTHERSIDEDOORSISTOFEATHogy a horror műfajában mennyire nehéz eredetit és maradandót alkotni, arról napról napra megbizonyosodunk. Mindent láttunk már egyszer, ha valami kreatívval állnak elő a filmesek, szinte örömujjongásban törünk ki. A rendezők és forgatókönyvírók dolga tehát egyre nehezebb, a mások által is felhasznált eszköztárat, történeteket és elemeket kell más köntösbe bújtatni és újként, meghökkentőként eladni a nézőknek. Nos, a The Other Side of the Doornak ez maradéktalanul sikerült.

A történetben gyakorlatilag semmi eredetit nem találunk, valóban a százszor látott kliséhalmaz. Maria (Sarah Wayne Callies) autóbalesetet szenved és habár ő épségben megússza, a két gyermeke közül kénytelen választani, melyiket is menti meg. A választás végül lányára esik, így fia, Oliver vízbe fullad. A nő természetesen képtelen feldolgozni a traumát, így öngyilkosságot kísérel meg, ami nem jár sikerrel. Látva az asszony elkeseredettségét, Mariáék inasa, Piki felajánl egy lehetőséget, amellyel a nő el tud köszönni végleg fiától és hallhatja még egyszer utoljára. Pikinek csupán egy kérése van: a nő ne nyisson ki egy ajtót, amely mögül Olivert hallja…

the-other-side-of-the-door-wallpaper-1

Az indiai környezet merőben új köntösbe ülteti a szokványosnak hangzó történetet, megadja az alapot ahhoz, hogy atmoszférájában valami mást lássunk. A rendező, Johannes Roberts remekül használja ki a környezet adta lehetőségeket és a remek képi világot nagyon jó zenével egészíti ki. A színészi játékkal szintén nincsen semmi gond, a Walking Deadből és Prison Breakből megismert Callies tökéletesen hozza a tőle elvártat, az ember képes hinni neki, együttérez a szereplővel.

other3

A 95 perces darab tényleg minden elemében kiszámítható, átlagos, klisés, ám így is élvezetes szórakozást nyújt a többi tényező miatt. Talán kicsit túlzásba estek a jump scare-ekkel, miként a pesszimisták szerint folytatást sejtető befejezés sem tetszett mindenkinek, ám úgy hiszem, a lehetőségekhez képest kihozta a maximumot a stáb a The Other Side of the Doorból.

other

Egyszerű történet, kiszámítható minden perce, de mégsem unalmas és rossz. Kellemes kikapcsolódás, még az edzettebb horrornézők is jót fognak szórakozni rajta.

Értékelés: 7/10

youtube-logo  imdb-share-logo

(Varin)

Be the first to comment on "The Other Side of the Door (Az ajtón túl) (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.