Demon Keeper (1994)

demonkeeper_thumbMindjárt a kezdő jelenetben láthatjuk, ahogy egy csoport csuhás alak az erdő közepén égő fáklyákkal várakozik, hogy máglyára küldjön egy elvileg gonosz által megszállt hajadont, majd amikor annak ruháját (és nyakláncát) letépik, fura vörös villámokat lődöz ki szájából, és erre mindenki megmurdel. Ilyen kezdés után okkal vártam valami hatalmas baromságot, de sajnos csak egy végtelenül unalmas és nevetséges borzalomra telt.  

Ugrunk a jelenben, amikor is megismerkedhetünk a főszereplő Remy Grilliard-dal, mint az okkult tudományok mesterével, aki védtelen öregasszonyok kifosztására specializálódott. Aztán Remy egy természetfölötti szakértővel, bizonyos Alexander Harris nevű fazonnal találkozva kénytelen megidézni egy Asmodeus nevű entitást, hogy bizonyítsa tudását. Csak arra nem számít, hogy a megidézett démon addig nem nyugszik, amíg minden, szeánszon részt vevő vendéget ki nem nyír…

demonkeeper_2Joe Tornatore filmje nem más, mint folyamatos, öncélú mellmutogatás, mindenféle olcsó démonmaszkok és vörösen repkedő fénynyalábok kavalkádja, némi okkult atmoszférába csomagolva, egymással alig valamiféle kontinuitást mutató jelenetekkel, amit legjobban talán a Dirk „Szépfiú” Benedict sajnálhat, hogy a Szupercsapat után ilyen nóném filmekbe kötött ki.

demonkeeper_1Borzasztó forgatókönyv, irritáló párbeszédek, iszonyatos nagy marhaság. Elég rossz fim, hogy ne nézzük meg; és sajnos egy cseppet sem szórakoztatóan szar, ellenben egy unalmas és lapos fos.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Demon Keeper (1994)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.