Zombie Werewolves Attack! (2009)

zwattack_thumbA mindeddig rövidfilmekben jeleskedő kanadai Chris Green alig 70 perces amatőr horror-komédiája annyira vállalhatatlanul pocsék független filmes kategóriába sorolható, hogy a Troma egyből lecsapott rá, már ami a terjesztést illeti. Amúgy pedig a YouTube-on is legálisan elérhető. Ha viszont jót akartok magatoknak, akkor ne nézzétek meg, mert hihetetlenül unalmas és baromi ROSSZ!

Hőseink valamiféle szolid házibulit tartanak, majd páran leugranak a közeli szupermarketbe – gondolom piáért vagy hasonló – de vesztükre megtámadják őket a vérfarkasok. Bent a boltban először nem hisznek nekik, majd miután az egyik megharapott csaj is átváltozik, és kintről is betörnek a bestiák, újra menekülőre veszik a figurát. Hazaautókáznak, majd az otthoniak sem akarják elhinni a sztorit, így őket is betámadják a vérfarkasok. Aztán újra visszamennek a szupermarketba, hogy megöljék vérfarkassá változott lány-haverjukat, majd megint menekülnek egy sort. A fináléban pedig egy játszótér faépítményén éri túlélőinket a hajnal.

wzattack_2Igen, kb. annyira izgalmas a film, mint amennyire leírtam. Hetven perces játékidő felében konkrétan nem történik semmi néhány iszonyatosan bárgyú és semmitmondó beszélgetésen kívül, aztán mikor végre kimozdulnak otthonról, akkor is olyan lassan vánszorog az egész cselekmény, hogy ötpercenként bealszik rajta az ember.

Olyan szinten amatőr az egész, hogy a béna farkasmaszkokon és a szőrös mancsokon kívül nem is költöttek kb. semmire, a nagy ritkán bevágott trükkök is a több mint kínosan szar kategóriába esnek. Néhányszor kés döfnek a bestiákba, ilyenkor jó esetben véres lesz a pólójuk, egyszer lerepül az egyik farkas feje vagy elütik kocsival, de igazából annyira bagatell az egész megvalósítás, hogy az már fájdalmas.

zwattack_1Forgatókönyv biztos, hogy nem volt, szereplők is szerintem haverok lehettek, és valahol az sem lep meg, hogy a helyszíneket sem vitték túlzásba – házibuli, szupermarket, játszótér meg valami utcarészlet, és ennyi. Borzalmasan ingerszegény, lapos és fantáziátlan az egész produkció – szerintem bárki össze tudna dobni hasonlót unaloműzésből egy hétvége alatt.

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombie Werewolves Attack! (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.