Kínzások és kivégzések XI. – A patkányok

patkany-kinzasokRég jártunk már a kínzások és kivégzések földjén, itt az ideje egy rövidke kis epizódban megemlékeznünk egy újabb kétségkívül kreatív és elborzasztó módszerről, amely végtelenül egyszerű, ám annál kegyetlenebb módon végez az áldozattal. Mai főszereplőink a patkányok lesznek, akik ha kell, bizony nemes egyszerűséggel átrágják magukat az emberi testen a szabadulás érdekében.

A patkányok kínzásra való alkalmazására talán George Orwell: 1984 című politikai regényéből emlékezhetünk a legjobban, ahol az egyik szereplőt fenyegetik ilyen módbeli kivégzéssel. A bezárt állat ugyanis az éhezés hatására az egyetlen lehetséges utat választja a menekülésre: átrágja magát az ember fején.

A valóságban azonban inkább lekötözték az áldozatot és a testére erősített edénybe tették a patkányt úgy, hogy az állatnak az egyetlen menekülési útvonala a delikvens testén át vezet. A lassú változat szerint a kínzók kivárták az állat megéhezését, azonban ha azonnal eredményt szerettek volna látni, az edényt fáklyával vagy vízzel addig melegítették, amíg a patkány “útnak indult”.

Az állat egy másik fajta “alkalmazása” talán még az előzőnél is visszataszítóbb. A lekötözött áldozat végbeléhez (vagy nők esetében egy másik nyíláshoz) tölcsért erősítenek, amibe beleengedik a patkányt. A mit sem sejtő rágcsáló itt nem kívülről kezdi elfogyasztani áldozatát, hanem belülről. Ez utóbbiról az Amerikai Pszichóban olvashattunk.

kinzas-patkany

Orwell klasszikusán kívül egyébként a patkányokkal való kínzás megjelenik még a Halálos iramban egyik részében, a Csontember című thrillerben, valamint a Trónok harca sorozatban is.

A Kínzások és kivégzések rovat korábbi részeiről IDE kattintva olvashatsz.

(Varin)

Be the first to comment on "Kínzások és kivégzések XI. – A patkányok"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.