Deliver Us from Evil (2014) (Távozz tőlem Sátán!)

dufe_thumbScott Derrickson legutóbbi ördögűzős mókájával járulnék hozzá a Cinegore ördöngös hetéhez, ami kifejezetten érdekes akció/horror koktél. Az egyik kedvenc kortárs horrorrendezőm ezúttal kevesebb ijesztgetést csempészett a történetbe, de még mindig kifejezetten élvezetes kikapcsolódást nyújt a new york-i zsaruk rendhagyó bevetése. A film megtekintése utáni 2014-ben született kritikámat változtatás nélkül alább olvashatjátok!

Minden elvárástól mentesen ültem le megnézni Scott Derrickson új filmjét, annak ellenére, hogy korábbi alkotásai közül néhányat (Sinister, Ördögűzés Emily Rose üdvéért) a kedvenc horrorfilmjeim között említhetek. Könnyed szórakozásra vágytam, reméltem, hogy nem kell sokat használnom az agyamat és ez nagyjából be is jött. Azonban még így is kellemes meglepetésként ért ez a jól eltalált crossover egyveleg, ami tökéletesen mozog az akció és a horror határmezsgyéjén, bár személy szerint azért jobban örültem volna, ha kicsit jobban hajlik a kedvenc műfajom felé.

dufe_1

A történet főszereplője Sarchie (Eric Bana), new york-i rendőrnyomozó, aki különleges megérzéseivel mindig képes az akció közepén találni magát, amit viszketőujjú társa igen csak kedvel benne. A rengeteg szörnyű bűncselekmény nem hozza vissza korábban elvesztett hitét Istenben, azonban amikor látszólag egymástól független, megmagyarázhatatlan és sokkoló esetek egy egész üggyé állnak össze, neki is elő kell vennie a hívő oldalát.

dufe_2

Ebben Mendoza atya nyújt neki segítséget, aki sok mindennek nevezhető, de a klasszikus formákhoz ragaszkodó papnak nem. Van itt afganisztáni katonai bevetés, viszonylag sok ökölharc, néhány érdekes karakter, némi ijesztgetés és a végére egy nagyjából korrektnek nevezhető ördögűzés. Azért a forgatókönyv több helyen dadog, személy szerint több izgalomra számítottam horror szempontból, de ezúttal valahogy nem zavartak annyira ezek a dolgok.

dufe_fb

Összességében jól szórakoztam, és mivel a pénztáraknál sem teljesített rosszul a film (csak Észak-Amerikában összeszedte a 30 millió dolláros költségvetést, plusz 50 millió a világ más tájairól) Scott Derrickson elég elfoglalt lesz az elkövetkezendő években, aminek én személy szerint nagyon örülök. Lesz új kísértettörténete, amit meg is rendez, megírja a Sinister folytatását, illetve esélye van a nagy dobásra, mivel őt választották az egyik megfilmesítésre váró Marvel képregény (Doctor Strange) rendezőjének.

10/7

afiaf

 

 

 

Deliver Us from Evil IMDb

Deliver Us from Evil trailer

1 Comment on "Deliver Us from Evil (2014) (Távozz tőlem Sátán!)"

  1. Bár lehet sokat vártam a filmtől, mert igazán jó volt a trailere, de csalódtam! Egy mondatban el kell mondani, hogyha megnézed az előzetest, akkor megnézted a filmet!ÜDV!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.