A Guidebook to Killing Your Ex (2017)

gallAz elmúlt hónapokban folyamatosan beszámoltunk a 2017-ben bemutatandó magyar horrorról, az A Guidebook to Killing Your Ex-ről. Most a készítőknek köszönhetően volt szerencsénk az elsők között meg is nézni a filmet, és röviden, ám elfogulatlanul véleményeznénk a látottakat.

A történetet már többször is olvashattátok oldalunkon. Egy elhagyott férfi azt tervezi, hogy a következő 72 órát végigdokumentálja. A végső állomás pedig volt barátnője és annak párjának megölése lesz. A felvételen megismerhetjük szándékát, motivációját, felkészülését és terveit.

gb1

Korábban elsőként láthattam a Bodomot és a Moth-ot is, így nagyjából sejtettem, mire is számíthatok Gallai Józsiék mostani filmjétől. A műben természetesen Szitás Balázs (Csicska, Inferno) játéka kapja a legnagyobb szerepet, az előző két darabbal ellentétben itt ugyanis ténylegesen a főszereplőn van a hangsúly, talán a történet és a cselekmény emellett jelentéktelen. Balázs tökéletesen oldja meg feladatát, hiba nélkül játssza el az őrült pszichopatát. Gesztusai, mozdulatai, mimikája maximálisan hitelessé teszik színészi játékát, amelytől az A Guidebook az átlag fölé képes emelkedni.

gb2

Összességében megint olyan magyar filmet sodort elénk az élet, amelyre elégedetten csettinthetünk. Persze nem tökéletes, a low-budget-jelenetek néhol olyanok, amilyenek, de összességében a jó forgatókönyv, a remek színészi játék és az elfogadható befejezés egyvelege egy igencsak jó kis pszichodrámát sodort elénk.

A film a nagyközönség számára 2017 elején lesz elérhető néhány moziban, illetve filmes fesztiválokon. A vetítési helyekért és további információkért mindenképpen lájkoljátok a film Facebook-oldalát.

Értékelés: 7/10

imdb-share-logo youtube-logo

(Varin)

Be the first to comment on "A Guidebook to Killing Your Ex (2017)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.