Petőfi Sándor és a gyilkos robotok a jövőből (2012)

Március 15. hőse, Petőfi Sándor a szabadságharc alatt eltűnt a csatamezőn. Talán meghalt. Talán túlélte, de elhurcolták. Vagy talán valami egészen más lett a végzete – ezzel a roppant rejtélyes kísérőszöveggel találtam magam szembe, amikor Ács „Emrexx” Zsolt által írt és rajzolt képregényre akadtam a világháló egyik elfeledettnek hitt szegmensében.

Maga a történet, ha úgy tetszik, egy március 15 hommage; egyfajta történelmi mementó a magyar múlt e nevezetes napjához kapcsolódva. Emellett pedig – amiért az oldalunk tematikájába kívánkozik – egy sci-fi alternatíva a rejtélyes módon eltűnt Petőfiről, aki bizony egy másik dimenzióba került…

Ács „Emrexx” Zsolt által írt és rajzolt, alig 16 oldalas kalandja mind grafikai megjelenésében, mind a narráció tekintetében egy ötletesen realizált képregény, mely történelmileg hiteles események után egy enyhén szólva is szürreális sci-fi csattanóval zárul. Egyetlen hátrányaként rövidségét tudnám említeni, viszont ettől még bőven egy frappáns és ötletes alkotás.

A képregény megtekinthető ITT!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Petőfi Sándor és a gyilkos robotok a jövőből (2012)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.