TOP 5 kevésbé ismert horrorfilm, amit ajánlunk! #3

cinegore-2Sokszor érkezik hozzánk a kérdés, hogy milyen filmeket ajánlunk? “Mi a kedvenc zombis/horror/vámpíros/télapós film szerintetek?” vagy “Mondjatok nekünk rettenetes/ijesztő/gore filmeket”. Nos, úgy gondoltunk indítunk egy új sorozatot, hogy a fenti kéréseknek eleget tegyünk, és bemutatjuk, hogy a népes szerkesztőségünk számára mi a TOP. Természetesen ezek egyéni vélemények, és mivel szerkesztőségen belül is eltérnek az álláspontok, megosztjuk veletek az összes toplistát, hogy ki-ki válogathasson a téma kapcsán felmerült válaszok közül.

A lista harmadik részében három veterán szerkesztőnk osztja meg veletek a toplistáját, amik sok régebbi és újabb ritkaságot/érdekességet tartalmaznak! A sok horror mellett több vegyes műfajú alkotást is találhattok a listákban, így remélhetőleg mindenki talál magának új tartalmat! Mint mindig, most is kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is!

levyathan

1: Man from Earth (2007)
Klasszikus film egyedi karakterekkel. Lassú történet, de egy percig sem unalmas, az egyik legelgondolkodtatóbb film, amit láttunk.

tmfe-group

 2: The Beyond (1981)
Fulci lázálomszerű meséje, ami irracionális, gyönyörű és brutális egyszerre.

3: Ghost in Shell (1995)
Cyberpunk “kult” animációs film felnőtteknek.

4: Frozen (2010)
Egy sílift rabságában, kilátástalan küzdelem a túlélésért.

5: The Fog (1980)
John Carpenter mai napig időtálló klasszikusa, aminek a hangulata utánozhatatlan.

Miskei

1: Dead & Buried (1981)
Titkokkal teli amerikai kisváros, ahol nem lehet meghalni csak úgy, de közben mégis mindenki meghal. Grafikus erőszak burjánzás, okos forgatókönyv, precíz rendezés. Szinte tökéletes mű!

deadandburied_quad_uk_dariocampanile-1-500x3762: Stoker (2013)
Rendkívül erős fényképezéssel bíró, perverz mocskos szórakozás. Nem kimondott horror, de látni kell!!!

3: Little Deaths (2011)
Szodómia, kutyák, sperma. Aberrált és mocskos antológia a ködös Albionból. Vannak hibái, de elég egyszer megnézni, hogy többet ne tudd kitörölni néhány képsorát.

4: Secuestrados (2010)
Idegőrlő spanyol shock mozi, hosszútávon veled marad és traumát okoz. Igazából nehéz szeretni, de én szeretem!

5: Ex Drummer (2007)
Belga mozi, a földi nyomorban nevelkedett lelkileg/testileg nyomorék emberekről. Nincs pozitív hős, mindenki aberrált érzelmi nincstelen. Minden képkockája szennytől bűzlik.

Plendil

1: YellowBrickRoad (2010)
Tévúton jár, ki nem hisz a sötétség erejében – borzasztóan súlyos hangulat, mely nélkülöz mindenfajta feloldozást.

yellowbrickroad-05

2: Altered (2006)
Az idegenektől való félelem egy olyan lecsupaszított embert tár elénk, mellyel adott szituációban bárki azonosulni képes.

3: Kill List (2011)
A “minden, ami megtörténhet és meg is történik” kategória abszolút győztese. Rossz döntéseinknek gyakran van ára, de ebben az alkotásban ez túlhalad minden elképzelhető ponton.

4: Behind the Mask: Rise of Leslie Vernon (2006)
A Slasher zsáner egyik koronázatlan királya. Kimagasló mikrociklusa egy mára kissé háttérbe szorult világnak, ahol az adott rettegést egy maszk, vagy egy alak megjelenése jelenthet.

5: The Signal (2014)
A szeretet és a düh mértani pontosságú egymásba olvasztása. Apokaliptikus hangulatát hosszú évek múltán is tiszta erőből érezni.

A jövő kedden folytatódó cikksorozatunkban Raybeez, Varin és Zoo_Lee listájával találkozhattok, sok érdekességgel várunk titeket – addig is akinek van hasonló toplistája ugyanebben a témában, ossza meg velünk!

Cikksorozatunk első részét ITT , második fejezetét ITT olvashatjátok!

A Cinegore szerkesztősége

1 Comment on "TOP 5 kevésbé ismert horrorfilm, amit ajánlunk! #3"

  1. Woow! Csak most találtam rá erre a rovatra, de rögtön vagy jó 20 filmet fel kellet írnom, amit biztos meg fogok nézni. Az a legjobb az egészben, hogy szeptember elején én is elindítottam egy hasonló rovatot a saját blogomon, úgy hogy nem is tudtam a tiétekről. Szerintem is fontos felhívni az emberek figyelmét, hogy a mainstream világon kívül is van élet a filmvilágban. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.