The Dead Room (2015)

TDEMiniÚj-Zéland azok számára kedvező turisztikai célállomás, akik rettegnek attól, hogy valamilyen állat bántja őket. Ez azért van, mert ebben az országban nincsenek mérgező csípésű, harapású lények. Cserébe itt rengeteg forgattak kiváló filmet, így adott volt, hogy utánanézzek, milyen horrort tartogatnak a számunkra. Így jött képbe a The Dead Room is, melytől fogalmam sem volt, hogy mit várjak el.

Liam, Scott és Holly egy elhagyatott házba térnek be, de csak látszólag random módon. Pontosan tudják, hogy miért jöttek, hiszen a lakók kimenekültek belőle, miután paranormális élményeket tapasztaltak. A trió pedig ilyesmikre vadászik, hiszen a két férfi tudós, míg a lány egyfajta médiumnak mondja magát. Az épület ezért olyan, amilyenre számítanak, látszik, hogy valakik nagyon gyorsan távoztak belőle, például a papagájok még le vannak takarva és az utolsó étkezés nyomai is ottmaradtak. Előveszik minden tudásukat és műszerüket, hogy kiderítsék a titkot, melyet a ház tartogat számukra. Céljuk elsősorban az, hogy ebből valami fogyasztható anyagot készítsenek, bebizonyítsák a természetfeletti létezését, esetleg elkapjanak egy szellemet. Ennek ellenére Jeffrey jóval szkeptikusabb mindnyájuknál, de szerencsére mindhármukat űzi a kíváncsiság. Kamerákat, mozgásérzékelőket szerelnek fel, és hajnali három körül fel is ébrednek valamire, azonban semmit sem látnak, csupán Holly jelzi, hogy valami furcsa, valami megváltozott. Eleinte csak a cél lebeg előttük, és csak ezért próbálnak bízni a lányban, azonban az éjszakák ismétlődése újabb jeleket csalogat elő az átkozott házból.

TDE01

Őszintén szólva nem kedvelem a Paranormal Activity stílusú filmeket, mert számomra nem túl izgalmas, hogy szellemek tárgyakat mozgatnak a sötétben, amely eseményeket kamerákkal rögzítenek. Ezért eleinte nem is igazán élveztem ezt a horrort, pedig a szereplők játéka egészen validnak tűnt, nem amatőröket láttam össze-vissza szaladgálni, elhitetve velünk, hogy nagyon félnek, mert valami magától nyílik-csukódik. A történet sem volt unalmas, így végig is néztem, hátha kisül belőle valami. Közép tájt elvesztettem minden hitemet az ilyen sablonokkal operáló rendezőkben, de a végén a fordulat megmentette számomra, így fogyaszthatónak találtam.

TDE02

A Jason Stutter rendezte The Dead Room igazán kellemes meglepetés volt, bár nem szerettette meg velem ezt a témát. Viszont a feszültséget ügyesen állítgatja a film folyamán, így stagnáló teljesítmény mellett hullámzó hangulattal találkozunk. Emiatt úgy gondolom, hogy érdemes adni neki egy lehetőséget, bár nagy valószínűséggel a zsáner rajongói sokkal jobban fogják élvezni.

TDE03

 Értékelés: 7/10

imdb-share-logoyoutube-logo

Smaragd Sárkány

Be the first to comment on "The Dead Room (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.