Mad Cow (2010)

Az idők folyamán rengeteg különféle ember per állat mutánst, klónt és összefércelt jószágot szabadítottak ránk, sokat tapasztalt horror-nézőkre, de ebben a Troma által terjesztett, eredetileg viszont Dél-Afrikában forgatott, alacsonyabbnál is alacsonyabb költségvetésből készült, mindenféle tekintetben aljas és alantas horror-komédiában egy félig ember – félig tehén (!) entitás rohangál láncfűrészével és gyilkolászik embereket. Nem viccelek, ez a film tényleg létezik!

Valahol Dél-Afrikában egy – őrült német tudós által újrahasznosított emberi holttestből és tehén-részekből összefércelt, majd egy különleges szérummal titokban életre keltett – félig ember félig tehén, de leginkább vérre szomjazó lény kísérti mit sem sejtő főszereplő hölgyünket. Egy szerencsétlen álruhás pojáca nyomozó próbálja valahogy megállítani a gyilkos jószágot a lakosság bevonásával, aztán amikor végre felrobbantja a tehénembert, annak mérgező darabjai vérszomjas zombikká változtatják a környéken lakókat…

Olyan szinten Troma ez a film, amennyire csak lehet. Olcsó kosztümök – a címszereplő például egy fazon szőrös kezeslábasban egy röhejes tehénmaszkkal, a zombik pedig összekent arccal, fejükön egy műanyag szarvat viselnek -, minimális díszletek, gagyi effektezés, de leginkább a totálisan agyament gegek és agyalágyult szituációk azok, amik miatt marha hamar ki lehet tőle készülni. Már a bevezetőben látni lehet olyan elvetemült fárasztó baromságokat, amiről szerintem nem csak nekem jutnak eszembe a Csupasz Pisztolyban látott iszonyatos pihentségek – legyenek azok random módon bevillanó infantilis szereplők és/vagy totálisan béna bejátszások, abszurd feliratok, illetve a színészek részéről amatőren előadott, de halálosan fárasztó vicceskedések.

Ha úgy nézzük, még ki is aknázza egy teljesen átlagos nyolcvanas években készült slasher klasszikus kliséit – van benne csöcs, totálisan unalmas üresjárat, néhány vérengzés, no meg persze egy kis félresikerült romantika a főszereplők között-, de igazából minden az amatőr és olcsó, de leginkább brutális fárasztó humoros gegeknek van alárendelve.

FIGYELMEZTETÉS: tényleg csak azok kezdjenek neki, akik már láttak életükbe legalább egy Troma produkciót – vagy legalább ismernek olyat, aki már látott, és mesélt nekik az élményről -, mert ez tényleg gyilkos! Nem viccelek, komolyan megárt a sok fárasztó agyatlan baromság, de képes akár napokig is késletetni a hatást. Ezért aztán javallott utána valami normális horrort – de igazából bármit – nézni.

Értékelés: 6/10

eyescream

       

Be the first to comment on "Mad Cow (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.