5 Headed Shark Attack (2017)

A természetben viszonylag ritkán található többfejű cápa, ám az Asylum körökben ez több mint gyakori.  Az otthoni szórakoztatásért felelős hulladék-filmek koronázatlan királya most sem bízott semmit a véletlenre, ugyanis a 2 és 3 fejű verziók után idén nyáron a Shark Week keretei között a nézőkre szabadították a 5 (!) fejű fenevadat, amit gyakorlatilag a sokfejű-széria betetőzéseként is lehetne értelmezni.

Történetünk gyakorlatilag majdnem elfér egy SMS-ben: Puerto Rico partjainál egy sokfejű, mutáns cápa kezd el garázdálkodni, melynek során modellek, szörfösök és egyéb vízközeli tevékenységet űző emberek esnek áldozatul. Főszereplőink tengerbiológus-növendékek, akik Dr. Angie Yost doktornő vezetésével előbb egy delfinhangokat kiadó jeladó segítségével próbálják elűzni az ötfejű fenevadat a térségből – megölni nem igazán tervezik, mert a főnöküknek élve kell! -, később viszont egy hajós arc segítségével mégiscsak arra vetemednek…

Ha igazán pontosan akarunk lenni, akkor filmünk a sokfejű sorozat 4.1-es installációja lenne, ugyanis cápánk egymás mellett csak négy fejet visel… és figyeljetek, mert most jön a SPOILER: az ötödik feje valójában a farka helyén található!! Emiatt aztán egyrészt kurva röhejesen néz ki, másrészt ilyen testfelépítettség mellett ugye fizikailag képtelen lenne bármiféle mozgásra. De igazából, ha vízből kiugorva helikoptereket tud leharapni az égről, és úgy elbújni a hajó alá, hogy még a radarképernyő se mutassa, akkor még ezt is elhiszem neki.

Maga a CGI az előző – két és háromfejű – produkciókhoz képest valamivel jobban mutat, de nem kell megijedni, ugyanis a béna szereplők, az ostoba párbeszédek, és az erőltetett szituációkat tartalmazó forgatókönyv hármasa ugyanúgy hozza a SyFy-ra jellemző szörnyfilmek nívótlan kimagasló szórakoztatási faktorát, ahogy a bikinis lányok konstans mennyiségét. És bár ezúttal a költségvetés nem engedett meg egy celebet sem – az első részben ugye Carmen Electra és Hulk Hogan lánya szerepelt eyecandy gyanánt, a másodikban Danny Trejo keménykedett néhány jelenetben -, az igénytelen cápás marhaságokat szerető közönség úgy érzem most sem fog csalódni!

Értékelés: 3/10

eyescream

             

Be the first to comment on "5 Headed Shark Attack (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.