The 5th Kind (2017)

Viszonylag sok dologban értünk egyet a horrorfilmeket illetően Absvrd kollégával, így például abban is, hogy a The Fourth Kind minden idők egyik legjobb horrorfilmje. A Mila Jovovich főszereplésével készült ufós horrorra még trashmesterünk, eyescream is 9-es értékelést adott, ami remekül megmutatja, milyen jó darab. Nyolc évvel később itt a “folytatás”, a címében és plakátjában is durván a 2009-es filmre hajazó The 5th Kind.

Persze ez csak puszta megtévesztés, a világon semmi, de semmi köze a két darabnak egymáshoz. Az “ötödik típusú találkozások” csupán egy pokoli próbálkozás a nagysikerű film újrafelhasználására, ám hamar látszik, hogy ebből nem sok minden sikerült.

Történetünk végtelenül egyszerű de annál bugyutább: adott három barát, akik úgy döntenek, hogy survivor-show keretein belül a Ghebbar-erdőben bizonyítják rátermettségüket, mindezt persze több kézikamera segítségével. A 70 perces játékidő során ennél sokkal többet ne is várjunk, az 5000 dolláros büdzsébe sajnálatos módon se jó színészek, se korrekt forgatókönyv, se egy Paintnél jobb CGI-effekt, de még egy gumiufó sem fért bele.

Ugyanakkor valamiért mégsem tudok haragudni erre a darabra. Nem vették magukat véresen komolyan, nem volt az az érzésem, hogy óriásit akarnának dobbantani, egyszerűen csak megpróbáltak valami elfogadhatót varázsolni, amely egyszerűen nem sikerült. A színészek nevetségesek, de legalább idióták és van a filmben néhány elrejtette vicces utalás, például egy jól csengő The truth is out there.

Megtekintését nem tudom javasolni őszinte szívvel, hiszen összességében egy értékelhetetlen moslék, viszont ha látni akarod, hogyan ne forgass filmet, akkor jó befektetés ez a 70 perc. Nézzük meg helyette inkább az “eggyel kevesebb Kindot”.

A filmhez trailer sajnos nincs, ám itt megtekinthető a teljes alkotás!

Értékelés: 2/10

Be the first to comment on "The 5th Kind (2017)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.