Borzongás magazin 2018/2

Hálás időszakot élhetnek a hazai horrorrajongók – nem csak a mozik kínálatába kerül egyre több és minőségi darab kedvenc műfajunkból, de tavaly, majdnem egy évtizedes hiány után ismét nyomtatott horrormagazin került az újságárusokhoz. A Borzongás, bár először csak egy egyszeri Fangoria-emlékszámként jelent meg, a PC Guru kiadásáért is felelős Skorpió Print Kft.-nek köszönhetően zöld utat adott, hogy 2018-ban már negyedévente megjelenő, rendszeres kiadványként folytassa. Május elején pedig már idén másodjára kerül új szám az újságosokhoz, amely ismét számtalan régi és új filmről készült exkluzív anyaggal várja az olvasókat.

 

A rend kedvéért fontos leszögezni, hogy a hazai horroros közösség több tagjához hasonlóan mi is a Borzongás hivatalos partnerei vagyunk, hárman – Szilágyi Laci, eyescream és Zoo_Lee (jómagam) – pedig rendszeres írók is a kiadványban. Az aktuális számban, amely Szűcs Péter munkájának hála egy gyönyörű, zöldbe burkolt, a Légy klasszikus és remake részeinek emléket állító borítóval kerül az üzletekbe, Lacitól a Ghost Land, a The Cloverfield Paradox, a Netflix-féle The Ritual, a Slasher tévésorozat, és az Ash vs. Evil Dead 3. évada olvasható, eyescream-től a Gonoszkák, a Jack Frost filmek és a Night Train to Terror című antológia borzalom, míg tőlem a legutóbbi és klasszikus Hellraiser-filmek, valamint a Titanic Filmfesztiválon is debütált Kannibálok Egylete kapott ismertetőt. Eyescream-mel emellett folytattuk töretlen önkínzásunkat is a Trash Klub hasábjain, ahol ezúttal a már nézhetetlenség határain is túllendült Camp Blood című, nyolcrészes gyilkos bohócos slasher-szériával kapcsolatos traumáinkat osztottuk meg.

 

Saját írásainkon túl olvashattok a címlapra is került Légy filmekről, olyan újdonságokról, mint a Terrifier, A Bosszú, a Hívatlanok 2, legendás (vagy épp hírhedt) klasszikusokról többek között az XTRO, a Vij, a Street Trash formájában, illetve a Hammer Horror rovat hasábjain, valamint importált, gyűjtői DVD kiadásokról, a Vinegar Syndrome kiadóról, és vérbőbb játékokról is, mint az új God of War, az Alien játékadaptációk, és a Remothered: Tormented Fathers, természetesen még sok más különböző téma és film mellett.

 

Ahhoz, hogy a Borzongás tovább haladhasson a siker útján, és esetleg még a negyedéves megjelenésnél is gyakoribbá váljon, természetesen elengedhetetlen a ti támogatásotok is. Ha a szíveteken viselitek a hazai horroros közösség ügyét, esetleg szeretnétek, hogy még jobb legyen a magazin, ne habozzatok – vegyétek a magazint, írjatok a levelezési rovatba, gyertek a közönségtalálkozókra – építsünk fel együtt valamit, ami nem csak felér, de akár felül is múlja a régi Magyar Fangoria színvonalát és közösségépítő erejét 🙂

 

Zoo_Lee

Be the first to comment on "Borzongás magazin 2018/2"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.