Snake Outta Compton (2018)

Nomen est omen. Amennyiben rajongója vagy a hülye címmel ellátott rossz-filmeknek, amik ráadásul hatalmas méretűvé mutálódott állatokról szólnak, akkor tied a pálya, Kedves Olvasó. Amennyiben viszont nem szeretnél tanúja lenni, ahogy egy afro-amerikai rapformáció esetlenül balfék tagjai megküzdenek egy elszabadult óriáskígyóval, úgy nem kötelező a kattintani.

Egy égből pottyant kígyó éppen a gettó közepén ér földet, és egy rendőrautóval való halálos találkozás után csak az egyik kis tojása éli túl az esetet, ami később egy lúzer szemüveges gyerek pincéjében végzi, akinél egészen véletlenül akad egy növesztősugár. Ebből a rövid kis bevezetőből már sejteni is lehet, hogy a brutális méretűvé vált jószág elszabadul, és Compton utcáit járva kezdi zabálni a lakosságot…

Az Asylum és egyéb olcsójános társai által gerjesztett borzasztóan kinéző mutáns CGI-állatok divathullámát meglovagolva készült e film, azonban van egy igazán lényeges különbség. A címben található szóvicc valójában a Straight Outta Compton című önéletrajzi filmre utal – melyben az N.W.A nevű rap-formáció történetét mutatják be, többek között Eazy-E, Ice Cube és Dr. Dre kezdeti ténykedéseit -, vagyis a kertvárosi afro-amerikai szóbűvölők egyfajta paródiájaként is funkcionál.

Hank Braxtan (Freddy vs Ghostbusters, Return of the Ghostbusters, Unnatural) filmje ezenkívül minden elemében ugyanazt nyújtja, mint bármely másik olcsó szörnyes szórakoztatást ígérő produkció. Vagyis ripacskodásból jeles szereplők, vékonyka (előre megjósolható) forgatókönyv, és borzasztó effektek – már ami a hátán piros csíkot viselő, apró szarvakkal rendelkező hatalmas kígyónkat illeti. Humorosnak szánt mozzanatokkal és beszólásokkal ugyan próbálnak humort csalnak az arcunkra, de ezek legtöbbször hatástalannak bizonyulnak.

Mindent összevetve egy-két mókásabb jelenet maradt meg pl. szarás közben seggen harapott csöves esete, illetve amikor egy magáról letekert húszméteres övvel egy buszból négy embert ment ki a csóka. Láthatunk még épületen függőlegesen felmászó kígyót, valamint a hüllőt meglovagló gazdája vad rodeóját, de lekap még az égről néhány helikoptert és repülőt, szóval tiszta Asylum-feeling. Csak sokkal több rap-zenével meg fekával, de a semmihez sem fogható, fárasztóan bűnös élvezet ugyanaz. Főleg, amikor a fináléban előkerült két lábon járó kígyó-ember lesmárolja a csajt…

Értékelés: 3/10

eyescream

 

       

Be the first to comment on "Snake Outta Compton (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.