Adult Babies aka Attack of the Adult Babies (2017)

Mit is várjak egy olyan horrortól, amiben egy intézet falai között szexi ápolónők vigyáznak őszes hajzattal megáldott, pókhasú öregurakra?! Pontosítok, ugyanis ezen disznóorrú aggastyánok nem betegek vagy imbecilisek, csupán cumisüvegből szlopálják az előre elkészített tejadagjukat, és nem ritkaság, hogy be-bekaksiznak óriásira méretezett pelenkájukba. Merthogy ők bizony bébi-felnőttek. Így első hallásra elég erősen trash-élménynek tűnhet, azonban ennél jóval furább elegyet kapnak, akik veszik a bátorságot, és belépnek ezen intézmény falak közé!

George és kis családja éppen társast játszik, amikor kétbalkezes betörők ütnek rajtuk, és azt követelik, hogy a feleség és a két gyerek törjön be egy ismeretlen vidéki házba, onnan hozzon el bizonyos titkos iratokat, csak így menthetik meg a családfő életét. Különben mindenki kinyírnak. Ilyen motivációknak nehéz ellenállni, így neki is vágnak az útnak, de hamar kiderül, hogy a kúriában bizony szexi egyenruhás nővérkék vigyáznak agymosott öregurakra malacorrú óriáscsecsemőkre… George pedig hamar gyorsan utánuk, hiszen valójában ő bérelte fel a fegyvereseket, csakhogy egy gépelési hibának köszönhetően terve eléggé kisiklott…

A trailer megtekintése után nem tudtam másra gondolni, mint az exploitation műfaj WIP (woman in prison) szub-zsánerének egy újszerű kibontakozására: dominaként viselkedő marcona főnővér, naivan szexi alárendeltek, és a mindentől elzárt vidéki kúria beszabályzott folyosói is mind-mind egyfajta börtön-atmoszférára engedtek utalni. Ráadásul a film komorabb tónusú képei is a grindhouse-éra színvilágára emlékeztettek.

A bébi-felnőttek egy ritkaságszámba menő, bár létező jelenség, filmen lévő megjelenítése azonban már-már vígjátékért, de legalábbis valami beteg komédiáért kiált – nem hinném ugyanis, hogy erről bármiféle komolyabb anyagot lehetne összeállítani. Szóval van ez a szürreális és/vagy bizarr komédia, az említett grindhouse-érzettel, és ehhez jön még egy csipetnyi horror, mert ugye az sem hiányozhat. Kapunk szimpla szemkinyomást, vérhányást meg ízes gore-parádét kitüremkedő bélrendszerrel, néha meg előkerül a balta és a henteskés, esetenként egy láncfűrész. Persze amilyen ritkán történik valamilyen gyilok, olyan korrekt módon és hatásfokkal kivitelezett.

Ahogy látjátok tehát, egy egészen hajmeresztő elegyet kapunk, kellemes háttérzenével, néhány harsány geggel, LSD-trippel és Lee Hardcastle-féle clay motion animációkkal a fináléban – bár a végső magyarázatnak nekem kissé erőltetettnek tűnt, még ha csak simán abszurdnak szánták -, amikor pedig az alagsorban megjelenik az óriási malac-csecsemő, mintha csak az ugyancsak elég elvont (és néha társadalom-kritikus) Witching and Bitching című Alex de la Iglesia elmeroggyantságot látnám viszont.

A cselekmény tempója bár eléggé hullámzó, de valahogy mindig kiérezni belőle az angol hidegvért. Egy-két jelenet elejéig még Laurence R. Harvey (Emberi százlábú 2-3) kövér teste is feltűnik benne, hogy aztán szó szerint altesti (kakis) poénokat puffogtatva záruljon ez az egész másfél órás agymenés. Csak annyit mondok, hogy kísérletező kedvűek előnyben!

Értékelés: 7/10

eyescream

     

Be the first to comment on "Adult Babies aka Attack of the Adult Babies (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.