House Of Fears (2007) (Félelmek háza)

Mit szólnátok, ha azt mondanám hirtelen, hogy hagyjuk itt a francba a többieket a bulin, és inkább menjünk el megnézni a közelben lévő félelmetes theme park-ot, ugyanis egészen véletlenül van egy kulcsom hozzá. Benne lennétek ebben a mókában? Hát hogy a fenébe ne! Arra a furcsa kis halálisten-szoborra pedig ügyet se vessetek ott a nyitott ládában, ki tudja honnan érkezett ide, de biztos ártalmatlan…

Az aktuális házibuli unalmasnak tűnik, így hát főszereplőink az éppen nyitás előtt álló ’Félelmek Házába’ ugranak át, ugyanis az egyikük az elmondása szerint ott dolgozik. Bár kissé fura, hogy a biztonsági őrt nem találják, ennek ellenére mégis belekezdenek a túrába, ahol a kilenc különféle tematikán át (úgymint kísértetek, szörnyek, bohócok, éles kések, sötétség stb.) szobáról-szobára haladhatnak. Mígnem az egyikük pontosan olyan módon hal meg, amitől halálosan rettegett. Lehetséges, hogy mindennek köze van a film elején bevágott, ásatás során előkerült fura halálisten-szobornak?!

A válasz nyilván egyértelmű, és az is megjósolható, hogy milyen kaliberű filmet fogunk kapni a másfél órás játékidő alatt. Harmincéves, kicsit sem szimpatikus tinédzserekért izgulhatunk, akik a horror-kulisszák alkotta komplexum folyosóin bolyongva próbálnak valahogy túlélni, miközben láthatatlan ellenség a legkülönfélébb bábukkal (díszletekkel?) tör az életükre.

Egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy elsőre hangzik; egyszer azért meg lehet nézni, ha épp nincs a közelben más. Nyilván készültek nála bőven jobb alkotások is, de időtöltésként elmegy.

Értékelés: 6/10

eyescream

 

Be the first to comment on "House Of Fears (2007) (Félelmek háza)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.