2019 – Top 10 legjobban várt horrorfilm

2019 top 10 legjobban várt horrorfilmjeAz év zárása a mérhetetlen mennyiségű bejgli és pezsgő elfogyasztása mellett kiváló lehetőséget biztosít az eltelt esztendő filmjeinek rangsorolására, és a következő 365 napban érkező új alkotások izgalommal történő listázására. Természetesen szerkesztőségünk, mint minden évben, ezúttal is mindkét témában szorgos volt. A 2018-as kedvenceinkről pár napja került ki a toplista, ezúttal következzenek 2019 legjobban várt (profilunkba vágó) filmjei és sorozatai.

 

Jó szemezgetést és borzongató horrorfilmekben gazdag, új esztendőt kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Összeállításunk ugyan a teljesség igénye nélkül készült, de igyekeztünk minden izgalmasnak ígérkező projektet érinteni. A jelenlegi Hollywood „hot topic” igazoltan hiányzik, Stephen King aktuális filmes projektjeivel ugyanis Dunát lehetne rekeszteni. Murphy kollégám részletesen értekezik majd róluk pár nap múlva, így csak említés szintjén került be néhány megkerülhetetlen darab.

Kezdjük (a legjobb résszel,) a szerkesztőségi kedvencekkel, íme a 10 legjobban várt horrorfilm 2019-ből ABC sorrendben!

  1. Annabelle 3 (Untitled Annabelle Film, 2019 július)

Tovább dübörög a Démonok között-univerzum, James Wan egy kis DC-s kitérő után íróként (és természetesen producerként) jegyzi a projektet. A történet a Warren-házaspár házában játszódik, közvetlenül miután szert tettek az elátkozott játékbabára.

2019 top 10 legjobban várt horrorfilmje

  1. Brightburn (2019 május)

James Gunn az erősen véleményes Disney-lapát után producerként felkarolta az egyik tesója és unokatesója sztoriját. A reverz-Superman mozi bemutatója több, mint biztató, ebből még bármi kisülhet.

  1. Glass (Üveg, 2019 január)

Nem kell sokat várnunk az év első nagy dobásáig, hiszen január 17-én a magyar mozikban is összecsapnak M. Night Shyamalan szuperhősei. A Széttörve és a A sebezhetetlen crossover fantasztikusan jónak ígérkezik, már csak néhányat kell aludni.

  1. It: Chapter Two (2019 szeptember)

2017 legnagyobb horrorfilmes sikerének folytatása 27 évvel később játszódik. A Vesztesek Klubja szuper színészi gárdával tér vissza, minden bizonnyal 2019 egyik legjobb horrorjában.

2019 top 10 legjobban várt horrorfilmje

  1. Midsommar (2019 augusztus)

Ari Aster tökéletes rendezői debütálása (Örökség) után azonnal új filmmel jelentkezik. Az elhagyatott svéd faluba látogató fiatal pár rendhagyó tradíciókba csöppen, mi pedig nem lehetnénk ennél izgatottabbak.

  1. The Curse of La Llorona (A gyászoló asszony átka, 2019 április)

Reménykedünk, hogy James Wan nem véletlenül bízta a Démonok között harmadik részének rendezését Michael Chaves gondjaira. Első egész estés munkája kellemesen borzongató kísértettörténetnek tűnik, reméljük nem egy gagyi jumpscare felvonulás lesz belőle.

  1. The Lighthouse (2019)

Robert Eggers nem kapkodott a pazarul sikerült The VVitch után, új munkája sem lesz egy átlagos darab. Az 1890-ben játszodó történet egy világítótorony őr életét mutatja be fekete-fehérben. Willem Dafoe, Robert Pattinson, ’40-es évekből származó kamerák és a ’20-as évekből származó lencsék. Nem egy újabb popcorn-horrorral lesz dolgunk, az biztos.

  1. The New Mutants (Új mutánsok, 2019 augusztus)

A többszöri premier tili-toli ritkán jó jel, de mi azért bízunk benne, hogy a Marvel-képregényen alapuló történet inkább horror lesz, mint egy újabb felesleges young adult blődli.

  1. Us (Mi, 2019 március)

Jordan Peele Oscar-díjas alkotóként (Tűnj el!) újabb pszichológiai horrorfilmet jegyez. A közösségi médiás sztoriról szóló pletykák a trailer alapján nem igazolódtak be, de unatkozni biztosan nem fogunk.

  1. Zombieland 2 (2019 október)

A szenzációs zombi-vígjáték folytatására egy évtizedet kellett várni, de megérte, hiszen mindenki visszatér az eredeti alkotói gárdából. Tallahesse és Columbus poszt-apokaliptikus road-show-jának következő állomása könnyfakasztó poénokat ígér, miközben Bill Murray és Dan Aykroyd cameo is várható.

 

Következzen a kevésbé izgalmas folytatásokat és kétesélyes újrafilmeket (újragondolásokat) tartalmazó szegmens:

  • 3 from Hell (Rob Zombie Az 1000 halott háza folytatás.)

2019 top 10 legjobban várt horrorfilmje

  • 47 Meters Down – The Next Chapter (A 47 méter mélyen független filmes cápa-siker folytatása.)
  • Child’s Play (Chucky történetének újragondolása, amiben már mesterséges intelligenciával tanul gyilkolni a horror-ikon.)

2019 top 10 legjobban várt horrorfilmje

  • Doom (Újra nekifutnak a videójáték-klasszikusnak, ezúttal The Rock és Karl Urban nélkül.)
  • Don’t Breath 2 (Fede Alvarez folytatja a vak ember történetét.)
  • Grudge (A japán Ju-on filmek amerikai remake-jének a folytatása vagy újragondolása. Kacifántos, mi? Biztató jel, hogy a nagyszerű The Eyes of My Mother rendezője vezényli a dolgot.)
  • Happy Death Day 2U (Újabb Boldog Halálnapot!, reméljük ezúttal maradandóbb végeredménnyel.)

  • Jacob’s Ladder (A ’90-es évek egyik legjobb horrorfilmjének újrája.)
  • Pet Sematary (Stephen King egyik legfélelmetesebb regényének második mozis adaptációja, a parádés Starry Eyes rendezőivel a fedélzeten.)

  • The Addams Family (A flúgos és rémes család ezúttal animációban rémisztget.)

 

Természetesen egyedi történeteknek sem leszünk híján, íme néhány érdekesebbnek tűnő darab 2019 kínálatából:

  • Eli (Az autoimmun betegséggel küzdő fiú rájön, hogy a kezelést biztosító ház falai között nincs biztonságban. Újabb Netflix horror.)
  • Escape Room (Egy látványos és érdekes Fűrész/Kocka keverék, misztikus szabadulószoba, ahol az életed a tét. A Végtelen útvesztő csütörtöktől a magyar mozik műsorán.)

  • Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (Zac Efron főszereplésével készülő Ted Bundy biopic, ami a híres sorozatgyilkos barátnőjének szemszögéből készült.)
  • Polaroid (Régóta tologatott tini-horror a Végső állomás/A kör mezsgyéjén, egy elátkozott Polaroid kamera főszereplésével.)

  • The Dead Don’t Die (Jim Jarmusch a Halhatatlan szeretők vámpír-története után egy zombis horror-vígjátékot hozott össze. Tilda Swinton, Bill Murray, Steve Buscemi, Adam Driver, kell ennél több?)
  • The Prodigy (A The Pact rendezőjének új filmje egy furcsán viselkedő kisfiúról.)

 

Megátalkodott trash-rajongóink sem fognak unatkozni az új esztendőben, hiszen végre érkezik majd a kultikus Iron Sky folytatása, ahol a Hold helyett már a Föld lesz a nácik játszótere. A bemutató alapján lesz itt minden jó, a nehezen behatárolható műfaj ellenére biztosan remekül fogunk szórakozni. Ha már témánál vagyunk, a hasonló náci trash tematikában készült Sky Sharks-nak is lassan illendő lenne berepülnie. Ami a levegőt illeti, meg kell említenünk, hogy a Chiodo-testvérek még mindig adósak a klasszikus 1988-as sci-fi/horror gyöngyszemük folytatásával (The Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D). Ha ezek mégsem jönnének össze, mentőövként ott lesz az idén végérvényesen is befejezett Sharknado mintájára bohócokat dobáló Clownado. Az állatos hulladékfilmek kedvelői is örülhetnek, mert lesz még jövőre CobraGator, de ha szerencsénk van, akkor a NanoSharks, illetve a Sharracuda is lassan beúszik.

 

A mozi mellett továbbra is figyelmesen kell követnünk a televízióban elérhető kínálatot (a szokásos American Horror Story és a The Walking Dead aktuális szezonjai mellett), hiszen ígéretesnek tűnő sorozatokban nem lesz hiány:

  • Stranger Things 3. évad (1985 nyarán térünk vissza régi főszereplőink társaságában Hawkins városába, ahol megnyitott a helyi bevásárlóközpont. A roppant nagy népszerűségnek örvendő horror/sci-fi coming of age széria történetét roppant nagy titok övezi, annyi biztos, hogy a premier július 4-én lesz.)

 

  • The Name of the Rose (Umberto Eco első regényének televíziós adaptációja. Az elszigetelt apátságban történt rejtélyes halálesetek utáni nyomozás sötét titkot tár fel. A rózsa neve újra, ezúttal Sean Connery és Christian Slater nélkül.)
  • The Twilight Zone (A kultikus horror/fantasy sorozat, az Alkonyzóna modern köntösben, Jordan Peele narrátorkodásával.)
  • The Witcher (A Netflix igyekszik megalkotni a saját Trónok harcát, amire a Henry Cavill főszereplésével készülő fantasy televíziós adaptációja remek lehetőséget biztosít. Kezdésnek nyolc részt kapunk majd, amelyeket Magyarországon forgattak.)

  • Trónok harca (2019 legfontosabb tv-s eseménye a fantasy/dráma sorozat záró hat epizódja, amit az egész világ tűkön ülve vár. Túl messze még az április.)

  • True Detective 3. évad (A három idősíkon zajló rejtélyes nyomozás ezúttal is minőségi időtöltést kínál a krimi/thriller szerelmeseinek. Reméljük sikerül megközelíteni az első szezon minőségét!)

  • Watchmen (A valaha készült egyik legjobb képregény történetének bővítése, ami a jelenben játszódik majd. HBO, Jeremy Irons, többet nem is kell tudnunk.)
  • What We Do in the Shadows (A remekül sikerült vámpíros áldokumentarista horror-komédia televíziós adaptációja, melyben az eredeti alkotók is szerepet vállaltak.)

 

Végezetül a sci-fi rajongóknak kedveznénk néhány premierrel, amelyek reméljük, hogy megérdemlik a kiemelt figyelmet. Folytatódik a 2014-ben megkezdett Godzilla-saga. A nemes egyszerűséggel csak „A szörnyek királya” alcímmel ellátott folytatásban főszörnyünknek alaposan fel kell kötnie a gatyát, mivel három komoly ellenfele is akad. Embertelen zúzás várható, kötelező IMAX látnivaló május végére.

Újra mozivásznon Hellboy, a Neil Marshall rendezésében és David Harbour főszereplésével készülő képregény-adaptáció reboot lesz, nem folytatás. A trailer alapján nem hiszem, hogy a brit rendező itt találna vissza a Démoni harcosok/A barlang-féle dicsőséghez, de annyira talán nem fog fájni a dolog.

Folytatódik az X-Men franchise, még hozzá a korábban megváltoztatott idővonal mentén. Az Apokalipszis sztorijának tovább fűzése Jean Grey karakterére fókuszál, mi pedig szemtanúi lehetünk a Sötét Főnix megszületésének.

 

Amint az összeállításunkból látszik, lesz mit nézni idén is. Természetesen, ahogy eddig is, a Cinegore hasábjain igyekszünk majd beszámolni az arra érdemes alkotásokról. Valami azt súgja, hogy nem fogunk unatkozni.

 

afiaf

2 Comments on "2019 – Top 10 legjobban várt horrorfilm"

  1. Köszi ezt a szép gyűjteményt, hasznos volt, nagyon! 🙂 Lesz jó pár, amit nagyon várok.
    Az US-ről ez idáig nem is hallottam, nagyon brutál lesz, a Tűnj el-t imádtam!
    Végre a Stranger Things is folytatódik. 🙂

    Boldog Új Évet!

    • Igazán nincs mit, örülök, hogy segítettünk 🙂 Izgalmas év lesz, tele ígéretes filmekkel, reméljük legalább olyan jó esztendő lesz, mint a tavalyi!

      Az Us szerintem nagyon hasonló hatásmechanizmussal fog dolgozni, mint a Tűnj el!, a trailer nagyon komoly, márciusban majd meglátjuk!

      Számomra a Stranger Things 3. évad a legjobban várt idei sorozat 🙂

      BÚÉK neked is!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.