Élménybeszámoló: Nightmare Bar (CZ)

Pár héttel ezelőtt az egyik arckönyves horror-csoportban kaptam a tippet, miszerint a cseh fővárosban is fellelhető egy szimpatikus, horror tematikára épült vendéglátóipari egység (rövidebb nevén: bár). Mivel február elején párommal amúgy is Prágába tartottunk meglátogatni egy rég nem látott ismerősünket, pont kapóra jött a dolog. Így aztán egy hideg és szeles péntek este le is ugrottunk az óvárosi résztől nem messze lévő Nightmare Bar-ba, ahol aztán némileg ismerős atmoszféra fogadott minket! 

Ahogy már a bevezetőben is írtam, Prága történelmi belvárosától nem messze, de a Vencel tértől is legfeljebb tizenöt-húszperces sétára található a Rémálom Bár, méghozzá Záhořanského 2007/7 szám alatt. Ahogy belépünk az utcaszintbe süllyesztett ajtón, egyből feltűnhet a helyet uraló (számomra tetszetős) piros-fekete dominancia.

A láncokkal felturbózott bárpulttól balra, a sarokból figyel minket a kínokra éhes Pinhead figurája – persze nem csak ő az egyetlen horror-ikon a helyen. A teremben különböző sarkain és beugróknál  ott rémisztget minket Jason, Mike Myers, Freddy, valamint  Leatherface  karaktere, miközben a feketére mázolt falakat többnyire klasszikus horror-remekművek (Örödgűzőtől az Evil Dead-en át a Sziklák szeméig) poszterei borítják, de tetten érhető például Rob Zombie rémipari munkássága is. Akadnak még elszórva véres művégtagok, befőttesüvegbe zárt emberi fejek, a mellékhelyiség felé menet pedig még Jigsaw jellegzetes maszkja is feltűnik egy képernyőn.

A rendkívül ízlésesen kialakított itallapot végigböngészve hamar megállapítottuk, hogy nem ez Prága legolcsóbb bárja, viszont egy underground tematikus helyhez képest annyira nem is különösen drága. Én egy speciális barnát választottam a hat fajta sör közül, párom pedig a Leprechaun’s Rampage nevű, zöld árnyalatban pompázó helyes kis koktélra szavazott. (Egyébként a zöld kobold mellett még egy csomó másik jópofa mix közül lehet választani, úgymint: Bloody Friday, Michael’s Knife, Cenobite’ PuzzleBox, Chainsaw, Re-Animator, Wrong Turn stb.)

Ott tartózkodásunk alatt szinte végig ismert rock/metál bandák dalai szóltak – főként a kétezres évek nu-metálos érájából -, mint a Slipknot, Stone Sour, KoRn, Distrubed, System Of A Down, Ramms+ein stb.), szóval leegyszerűsítve a Nightmare Bar gyakorlatilag a pesti ParaNoir édestestvére is lehetne – már ami a horror és rock műfajok iránt rajongó célközönséget illeti. Hangulatában és kialakításában mindenképpen hasonlóak, talán csak a cseh hely befogadóképessége tűnik picivel kisebbnek. Ha tehát véletlenül Prágában jártok, mindenképpen nézzetek le ide borzongani, legalább egy sörre!

eyescream

INFO: https://www.nightmare-bar.com

FB: https://www.facebook.com/nightmarebar

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: Nightmare Bar (CZ)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.