I Still See You (2018)

Scott Speer rendező egy olyan ötletes és egyedi történettel dolgozhatott, ami rögtön megragadja a horror és fantáziafilmek iránt rajongók figyelmét. Egy apokaliptikus eseményt követően a szellemek köztünk vannak – több millió ember halt meg, és ez nem maradhatott nyom nélkül. A szellemek, lenyomatok mindig ugyanazt a “képsort” játsszák le az élők között…több-e ez azonban, mint a múlt árnyéka, bírnak-e bármi ráhatással az élőkre? A lenti kritikánkból megtudhatjátok, hogy a sokat ígérő alapötletből jó film született-e?

Veronica (Bella Thorne – Keep Watching, Amityville: Az ébredés) az apját vesztette el tíz évvel ezelőtt, de minden reggel viszontlátja újra és újra… Azok, akik meghaltak az apokaliptikus robbanásban, lenyomatot hagytak az élők világában – egy öntudatlan jelenetet, ami mindig ismétlődik. A túlélők megtanultak együtt élni ezekkel a szellemképekkel, azok az életük részévé váltak. Veronica azonban egy figyelmeztetést kap az egyik kísértettől – és elkezd nyomozni egy fura haláleset után. A kutatásban talál egy különc társat is, Kirk (Richard Harmon – The Clinic, Puppet Killer) személyében, aki megszállottja az árnyképeknek.

A “Látlak” egy egyedi világot mutat be nekünk, amiből az évtized egyik legjobb filmjét lehetett volna kihozni, sajnos azonban a nem túl tapasztalt Scott Speer túl nagy fába vágta a fejszéjét. Egyszerre akar horror, fantasy, thriller és tinifilm lenni – és ez az egyveleg egy olyan eredményt hoz, amit után nem unottan, de csalódottan áll fel a néző – ebben az ötletben bizony sok benne maradt.

A rendező sem tudta talán, mit akar összehozni, néhol jumpscare-eket váltogatnak tinimozikba illő jelenetek, amit egy lélegzetállítóan izgalmas rész követ, majd megint visszaugrunk a PG13 világába.

A “Látlak” egy elszalasztott lehetőség, szívesen látnánk ezen a világon egy erőteljesebb filmet is – korhatáros változatban…

Kinek ajánljuk: Annak, aki szereti a tinifilmeket és a horror mellett a fantasztikus történetek is érdeklik.

Értékelés: 5/10

Fixxerx

2 Comments on "I Still See You (2018)"

  1. Cathreen Misery | 2019-02-22 at 08:40 |

    Oh, kár hogy elrontották. Az alapötlet tényleg nagyon izgalmasnak és különlegesnek ígérkezett! Olyan rossz, amikor az ennyire zseniális alapokat nem használják ki és elrontják!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.